« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NAKON GODINE DANA

Ljubomir Čučić pušten iz zatvora

Iz Zatvora u Sisku pušten je bivši hrvatski diplomat nakon izdržane kazne zatvora u trajanju od godinu dana, na koju je bio osuđen zbog obiteljskog nasilja nad bivšom suprugom

Ljubomir Čućić
Ljubomir Čućić (Cropix)
Više o

zatvor

,

Ljubomir Čučić

,

Sendai

Po izlasku iz zatvora, Čučića je dočekala supruga Nataša, sisačka odvjetnica, a u prvoj izjavi za medije Čučić je rekao da je kaznu odslužio u cijelosti, te da nije imao niti jedan slobodni dan. U zatvoru je bio smješten u sobu s još šest zatvorenika, a vrijeme je provodio čitajući i pišući. Rekao je i da će se na sudu u Luksemburgu boriti za skrbništvo nad svojim kćerima Sarom i Larom, koje je sud u Francuskoj povjerio na skrb njihovoj majci Magali Boers.

Ljubomir Čučić, koji ima i francusko državljanstvo, više je puta uspijevao odgoditi odsluženje kazne, a kad se u studenome 2008. nije pojavio u zatvoru, za njim je bila raspisana tjeralica. Hrvatski MUP je lani u listopadu dobio od njemačke policije obavijest o uhićenju tog bivšeg hrvatskog diplomata. U ekstradicijskom pritvoru nalazio se od 6. listopada 2009., a Hrvatskoj je izručen 21. siječnja 2010. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 15:20:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh