« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NENAD STAZIĆ

Prijedlog mirovinskog zakona nikome ne donosi ništa dobro

Saborski zastupnik SDP-a izjavio je kako prijedlog zakona o mirovinskom osiguranju, koji uskoro dolazi u drugo saborsko čitanje, pogoršava ionako loše stanje

Nenad Stazić
Nenad Stazić (Cropix)
Više o

Nenad Stazić

,

mirovinska reforma

,

najbolje filmske komedije

Govoreći na konferenciji za novinare o neprimjerenom položaju umiivoljeničke populacije u Hrvatskoj, Stazić drži kako će se, zbog najave povećane penalizacije prijevremenih mirovina, povećati broj takvih umirovljenika, a time smanjiti doprinosi u mirovinski fond i dodatno destabilizirati državne financije.

Zakon predviđa i stimulacije za ostanak u svijetu rada osobama starijim od 65 godina, u vrijeme kada u Hrvatskoj ima više od 230.000 ljudi u dobi do 34. godine koji ne mogu naći posao, "što je nevjerojatna glupost, koje se stvarno trebalo dosjetiti", ocijenio je Stazić.

Podsjetivši kako je taj zakonski prijedlog prvobitno upućen u hitni postupak i danas je trebao stupiti na snagu, Stazić je kazao kako bi bio strašan cinizam da je takav štetan zakon stupio na snagu 1. listopada, koji se obilježava kao Međunarodni dan starijih osoba.

Članica predsjedništva SDP-a i predsjednica osječke organizacije stranke Biljana Borzan kazala je kako se mirovine financiraju iz državnog proračuna koji se, kako pokazuju posljednje afere, sustavno pljačka.

Ustvrdila je kako je "HDZ dva puta opljačkao Hrvatsku, prvi puta 90-tih godina, kada se dogodila privatizacijska pljačka, i danas, kada se novac izvlači iz državnih poduzeća, radi financiranja stranke na vlasti".

Borzan je kazala kako novac, koji se korupcijom uzimao iz državnih poduzeća, treba vratiti hrvatskim građanima, a da je nelegitimna vlast, koja se financira takvim novcem. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 14:54:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh