Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 15:20:58
NAKON GODINE DANA

Ljubomir Čučić pušten iz zatvora

Iz Zatvora u Sisku pušten je bivši hrvatski diplomat nakon izdržane kazne zatvora u trajanju od godinu dana, na koju je bio osuđen zbog obiteljskog nasilja nad bivšom suprugom

Ljubomir Čućić
Ljubomir Čućić (Cropix)

Po izlasku iz zatvora, Čučića je dočekala supruga Nataša, sisačka odvjetnica, a u prvoj izjavi za medije Čučić je rekao da je kaznu odslužio u cijelosti, te da nije imao niti jedan slobodni dan. U zatvoru je bio smješten u sobu s još šest zatvorenika, a vrijeme je provodio čitajući i pišući. Rekao je i da će se na sudu u Luksemburgu boriti za skrbništvo nad svojim kćerima Sarom i Larom, koje je sud u Francuskoj povjerio na skrb njihovoj majci Magali Boers.

Ljubomir Čučić, koji ima i francusko državljanstvo, više je puta uspijevao odgoditi odsluženje kazne, a kad se u studenome 2008. nije pojavio u zatvoru, za njim je bila raspisana tjeralica. Hrvatski MUP je lani u listopadu dobio od njemačke policije obavijest o uhićenju tog bivšeg hrvatskog diplomata. U ekstradicijskom pritvoru nalazio se od 6. listopada 2009., a Hrvatskoj je izručen 21. siječnja 2010. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 15:20:58
http://metro-portal.hr/ljubomir-cucic-pusten-iz-zatvora/49060/