« Život
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Ljubav ili požuda - pogled otkriva sve

Tamo gdje osoba prvo pogleda kad je "romantično zainteresirana" - lice ili tijelo - daje jasnu naznaku neposrednog romantičnog suda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DeviantArt)
Više o

ljubav

,

veza

,

požuda

Ne treba biti pjesnik da bi se zaključilo kako je romantičnije reći da je "ljubav u poljupcima", nego da je ljubav u "uzorcima automatskih pogleda".

No, na žalost, ova druga tvrdnja je bliža istini kad je u pitanju razlika između ljubavi i požude.

Prema autorima studije provedene na Sveučilištu u Chicagu, tamo gdje osoba prvo pogleda kad je "romantično zainteresirana" - lice ili tijelo - daje jasnu naznaku neposrednog romantičnog suda. U samo pola sekunde može se reći je li na vidiku prava ljubav ili su nečiji osjećaji isključivo seksualne prirode.

Studija objavljena u Psychological Science skenirala je obrasce pogleda nekoliko muških i ženskih studenata, dok su gledali razne crno-bijele slike, najprije mladih odraslih heteroseksualnih parova u interakciji jedni s drugima, a zatim i pripadnika suprotnog spola (valjda su se svi sudionici identificirali kao heteroseksualni).

Dok je njihove poglede nadgledala tehnologija za praćenje pokreta oka, sudionici su trebali čim prije odlučiti percipiraju li na slikama romantičnu ljubav ili seksualnu želju.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

25.03.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh