« Život
objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana
PRIPAZITE

Ljetno računanje vremena 2020.

S ljetnim računanjem vremena sunce će kasnije izlaziti, ali će kasnije i zalaziti zbog čega će dani imati više svjetla u popodnevnim satima

I opet ispočetka...
I opet ispočetka... (Arhiva)
Više o

ljetno računanje vremena

,

pomicanje sata

Ljetno računanje vremena počinje noćas - Hrvatska i ostatak Europe s izuzetkom Islanda, Rusije i Bjelorusije vratit će se na zimsko računanje vremena u noći sa subote 28. na nedjelju 29. ožujka 2020. godine.

U nedjelju u dva ujutro satove koji se ne ažuriraju samostalno trebat će pomaknuti za jedan sat unaprijed, čime će se izgubiti jedan sat.

S ljetnim računanjem vremena sunce će kasnije izlaziti, ali će kasnije i zalaziti zbog čega će dani imati više svjetla u popodnevnim satima.

Konkretno, sunce će u Zagrebu u subotu izaći u 5:43, a zaći u 18:20. U nedjelju će izaći u 6:47, a zaći u 19:21.

Europska unija donijela je odluku kako će se ukinuti prelasci s ljetnog za zimsko vrijeme i obrnuto, a rok za ukidanje je pomaknut s 2019. godine i još nije sasvim sigurno hoće li zadnje pomicanje sata u EU biti ove ili sljedeće godine.

Osim u Europi, sat se u trenutno pomiče u većini sjeverne i srednje Amerike, te pokojoj državi u ostalim dijelovima svijeta.

S obzirom da su na sjevernoj i južnoj polutci Zemlje različita godišnja doba, i pomicanje sata u državama na te dvije polutke odvija se u različitim smjerovima.

28.03.2020. 21:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Salih Smailagić Bosanac
    29.03.2020. 07:36
    Pa Radije Onda Nek Bude Čitav Život Ljetno Računanje Vremena I To Je To ! ! ! I Tu Više Jednostavno Nema Šta Da Se Priča ! ! !
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh