« Knjiga
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
KNJIGE

Ljekovito bilje – dar iz Božje ljekarne

U knjizi se mogu pronaći stotinjak različitih ljekovitih mješavina čajeva, sirupa i tekućina, tinkture te jednostavni recepti za mnoga oboljenja i stanja

Biljne terapije i recepti
Biljne terapije i recepti (Arhiva)
Više o

knjige

,

ljekovito bilje

Relativno nedavno jedan nakladnik objavio je u klasičnom, reprezentativnom tvrdom uvezu, na više od 400 stranica, knjigu sestre M. Ljubice Bernardice Kovač Biljne terapije i recepti (Ljekovito bilje-dar iz Božje ljekarne).

U ovim današnjim kompleksnim vremenima, čini se, sve manje naklonjenim čovjeku, u doba iznimnog napretka znanosti, posebice medicine ali i sve više pojava bolesti, malignih stanja, čovjek se okreće i stoljećima prikupljenim znanjima i vještinama, posebice ljekovitom bilju.

To bogatstvo pronalazimo u ovoj knjizi, autorice sestre Ljubice Bernardice, nastalo na temelju njezinih više decenijskih iskustava učinkovitog pomaganja ljudima s različitim zdravstvenim tegobama s prirodnim ljekovitim pripravcima.

U prvom dijelu knjige objavljene su cjelovite terapije za čitav niz bolesti i tegoba, dok drugi dio sadrži sve već poznate biljne recepte sestre Ljubice iz ranije knjige ali i nove recepte.

U knjizi se mogu pronaći stotinjak različitih ljekovitih mješavina čajeva, sirupa i tekućina, tinkture te jednostavni recepti za mnoga oboljenja i stanja.

U knjizi su tiskane brojne botaničke ilustracije, fotografije, popisi ljekovitih biljaka, bibliografija, opsežno kazalo biljaka, terapija, recepata, bolesti i poremećaja, a tu su i molitve za miran san.

Piše: Miroslav Pelikan
11.09.2022. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh