« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
KONCERT ZA ŽIVOT

Lisinski se prisjeća Ane Rukavine i Vjekoslava Šuteja

Organizatori su najavili da će na koncertu, za koje su već gotovo rasprodane ulaznice, biti i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je pokrovitelj tog događaja

(Arhiva)
Više o

Ana Rukavina

,

Vjekoslav Šutej

,

koncert za život

"Koncert za život", humanitarna manifestacija u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Zagrebačke filharmonije, održat će se u srijedu, 31. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se Zakladi Ana Rukavina.

Koncert se održava u znak sjećanja na prerano preminule Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, a na njemu će Zagrebačka filharmonija, pod ravnateljstvom Ivana Repušića, izvesti Verdijev "Requiem".

Nastupit će još Adela Golac Rilović, sopran, Martina Gojčeta Silić, mezzosporan, Zoran Todorovich, tenor, Giorgio Surjan, bas te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Zbor Opere HNK Zagreb i Zbor Muzičke akademije u Zagrebu.

Suradnja između Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina potekla je od maestra Šuteja koji je još za vrijeme liječenja u SAD-u najavio podršku radu Zaklade svojim nastupima.

30.03.2010. 19:54:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh