« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JOŠ JAČI INMUSIC

Dubioza Kolektiv na Tuborg stageu

Veseli kolektiv brojnog sastava zabavljat će publiku i stvarima s novog albuma

Fotografija vijesti
Više o

Dubioza kolektiv

,

T-Mobile INmusic

,

Tuborg stage

Poznati su po uspješnoj mjesavini reggea, duba, etna i rocka. Dosad izdaju ukupno tri studijska albuma i jedan EP, a novi studijski materijal naziva „5 do 12" najavljen je za travanj 2010. Nastupali su na poznatim europskim festivalima kao što su Sziget, Exit i Eurosonic, dva puta bili nominirani za MTV Europe Music Awards (EMA) u kategoriji Best Adria Act, a ove su godine bili posebni gosti Berlinskog filmskog festivala. Nadolazeći četvrti studijski album predstavit će na Turborg stageu T-Mobile INmusic festivala.

Biografija

Dubiozu su 2003. godine osnovali bivši članovi sastava Gluho doba Against Def Age (Zenica): Adis Zvekić, Almir Hasanbegović te Ornamenata (Sarajevo): Brano Jakubović i Vedran Mujagić. Kasnije su se sastavu pridružili gitarist Armin Busatlić, bubnjar Senad Suta te perkusionist Orhan Oha Maslo.

Album prvijenac, nazvan jednostavno „Dubioza kolektiv" objavljuju 2004. godine, kada objavljuju i EP „Open Wide", na kojem gostuju dub glazbenik Benjamin Zephaniah te Mush Khan iz pakistansko-britanskog sastava Fun-da-mental. Uslijedili su „Dubnamite" iz 2006. godine koji donosi gostovanja sastava Defence i francuskog umjetnika Nikölla te „Firma Ilegal" iz 2008., prvi album Dubioze na bosanskohercegovačkom jeziku. Nakon izvrsno prihvaćenog trećeg albuma i odsviranih stotinu koncerata u 2008./09., Dubioza kolektiv se odlučuje za snimanje jos jednog albuma na bosanskohercegovačkom jeziku.

Album "5 do 12", četvrti je studijski album grupe Dubioza kolektiv, sniman u Sarajevu pod producentskom palicom Brane Jakubovića, a donosi gostovanja frontmana Plavog orkestra Saše Losića - Loše te makedonskog benda Superhiks. Album će od 12. travnja biti dostupan za besplatan download na službenoj web stranici Dubioze (www.dubioza.org), a tijekom svibnja naći ce se i na policama CD shopova.

Dosad su nastupali na mnogim festivalima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Srbiji, Italiji, Nizozemskoj i drugdje, a trenutno su na europskoj turneji. U sklopu T-Mobile INmusic festivala nastupit će na Tuborg stageu.

Diskografija / Studijski albumi

2004. „Dubioza kolektiv"
2006. „Dubnamite"
2008. „Firma Ilegal"
2010. "5 do 12"


30.03.2010. 12:25:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh