« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Line-up Radio 101 stagea

Jaka imena DJ scene garantiraju gužvu ispred Radio 101 stagea

Fotografija vijesti
Više o

Radio 101 stage

,

Richard Dorfmeister

,

Eddy Ramich

,

Adrian Sherwood

,

Ras Tweed

,

Trip to Zion

Postava na Radio 101 stageu više voli miksati nego pjevati, miks pult im je produžetak prstiju, a stvaranje novih zvukova i pretvaranje starih u nešto čudesno svakodnevna zabava. 

T-mobile INmusic složio je line-up kojem bi pozavidio svaki festival, glazbene mađioničare koji će uvijek znati prepoznati kako im publika diše i isporučiti upravo ono što će u tom trenutku najviše odgovarati rasplesanim gledateljima.

EDDY RAMICH

Već skoro cijelo desetljeće Eddy vodi uspješan program Kontrapunkta u zagrebačkom klubu Aquarius koji je do sada ugostio mnoge eminentne goste poput Gillesa Petersona, Jazzanove, 4Hero, Carla Craiga, IG Culture, Bugz In The Attic i mnoge druge. Vodi jednu od rijetkih emisija u Europi koja predstavlja underground soul, hiphop, jazz broken beats... Trenutno radi na novim projektima koje će na jesen predstaviti publici.

RICHARD DORFMEISTER

Richard Dorfmeister, poznati DJ, producent i glazbenik nastupit će na Radio 101 stageu ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala. Svjetsku slavu i priznanje stječe kao dio austrijskog producentskog i remiks tandema Kruder&Dorfmeister, a bogatu glazbenu karijeru ostvaruje i u dvojcu pod nazivom Tosca, zajedno s Rupertom Huberom. Dorfmeisterov put među respektabilne glazbenike započeo je s formalnim obrazovanjem, a daljnje proučavanje glazbe rezultiralo je autentičnim i jedinstvenim zvukom, što je posebno istaknuto u suradnji s Peterom Kruderom. Kruder&Dorfmeister započinju stvarati glazbu pod utjecajem raznovrsnih žanrova, a spajajući dub, ambiental, drum'n'base, reggeae, funk, deep house postaju poznati po posebnom glazbenom izričaju i prepoznatljivom zvuku.

ADRIAN SHERWOOD + GHETTO PRIEST & BROTHER CULTURE

Titulu prvaka britanske dub-reggae scene Adrian Maxwell Sherwood zasluženo nosi već puna tri desetljeća. Svestrani londonski producent i remixer, rođen 1958., uspješno je debitirao s nepunih dvadeset godina i do kraja 70-ih postavio jedan od najvažnijih linkova između engleskog punka i reggaea, surađujući s Markom Stewartom i ženskim punk bandom The Slits u projektu New Age Steppers. U 80-ima je pokrenuo iznimno utjecajni indie-dub label On-U Sound za koji su snimali velikani jamajkanskog reggaea Lee Scratch Perry, Prince Far-I i Bim Sherman, nezaobilazni Sherwoodovi kućni bandovi Dub Syndicate i African Head Charge, te Gary Clail, Revolutionary Dub Warriors i japanski Audio Active. Na T-Mobile INmusic festivalu Adrian Sherwood nastupit će kao headliner Radio 101 stagea. U njegovoj pratnji bit će dvojica prvoklasnih londonskih dub-reggae pjevača i MC-ja: Ghetto Priest (ex Asian Dub Foundation) i Brother Culture.

RAS TWEED & BASS CULTURE

Višegodišnja suradnja jednog od najboljih europskih MC-ija i najstarijeg hrvatskog dub-reggae soundsystema nastavlja se na stageu Radija 101 promocijom Tweedovog aktualnog singla "African People" i pretpremijerom njegovog prvog solo albuma koji će se pojaviti do kraja godine u izdanju diskografske kuće Mellow Vibes. Ras Tweed je počeo karijeru u kultnom birminghamskom bandu Rockers Hi Fi, afirmirao se kao frontman Overproof Soundsystema, a u posljednjih nekoliko godina najčešće je nastupao s Kruderom & Dorfmeisterom. Predstavljanju Tweedovog albuma Bass Culture pridodat će svoju "selekciju" roots-reggaea, duba i dubstepa.

TRIP TO ZION

U pet godina intenzivnog rada zagrebački audio-vizualni kolektiv Trip To Zion proširio se iz svoje baze u Močvari na klupske i festivalske pozornice po cijeloj Hrvatskoj. Na stageu Radija 101 najprije će se pokazati Trip To Zion DJ's, a ostatak ekipe bit će zadužen za cjelonoćni VJ-ing kojim će popratiti i nastup Adriana Sherwooda.

05.06.2009. 20:42:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh