« Život
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
KONTROVERZNE TEORIJE

Lijepe žene većinom rađaju djevojčice

Uvriježeno je mišljenje da lijepih žena ima puno, a muškaraca malo, pa su britanski znanstvenici ponudili odgovor zašto je to tako

Lijepe žene većinom rađaju djevojčice
Lijepe žene većinom rađaju djevojčice (DeviantArt)
Više o

djeca

,

žene

,

djevojčice

,

lijepe žene

,

Satoshi Kanazawa

Znanstvenici s londonskog Ekonomskog fakulteta istražili su uvriježeno mišljenje da je lijepih žena ima puno, ali muškaraca malo. Taj fenomen objasnili su ovako: lijepe žene navodno češće rađaju djevojčice koje dobivaju njihove gene. Ako su još lijepe žene i plodnije, lijepe žene rađaju se još više, a lijepih muškaraca je sve manje.

Dr. Satoshi Kanazawa pratio je 17.000 osoba rođenih 1958. godine i pratio koliko su tijekom života bili smatrani atraktivnima od strane dugih, koliko su imali djece i kojeg spola.

>> Muškarci kraj lijepih žena postaju glupi

Kanazawa tvrdi da su majke koje su bile smatrane atraktivnijima imale većinom djevojčice, a manje atraktivni parovi gotovo uvijek su dobivali sina, bez obzira koliko djece imali.

''Ljepota je veća prednost za ženu nego za muškarca, pa se isplati predavati gene za ljepotu upravo kćerima'', kaže Kanazawa koji je inače poznat i po nekim kontroverznim stavovima o inteligenciji i rasama.

01.12.2010. 09:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh