« Život
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

Lijepa žena je garancija sretnog braka?

Istraživanje provedeno na 450 svježe oženjenih parova pokazalo je da su sretniji oni koji imaju stvarno lijepu ljepšu polovicu

Lijepa žena, sretan brak?
Lijepa žena, sretan brak? (Arhiva)
Više o

žene

,

brak

,

ljepota

,

muškarci

,

lijepa žena

Veliku ulogu u bračnoj sreći igra ljepota žene, tvrdi psihologinja Andrea Melzer u svom istraživanju objavljenom u Journal of Personality and Social Psychology. Naime, ona je pratila 450 svježe vjenčanih parova tijekom četiri godine, a rezultat je prilično porazan za one koji tvrde da ljepota nije sve.

Brakovi u kojima je supruga atraktivna ljepotica pokazali su se sretnijima, a razlog tome je činjenica da o izgledu partnera daleko više brinu muškarci nego žene. Žene su redom izjavljivale da im fizički izgled partnera nije toliko bitan, a i da su one sretnije što je on sretniji. 

Razlog većoj sreći u brakovima s atraktivnim ženama je uzročno-posljedičan, jer su muškarci sretniji zbog toga što imaju atraktivnu ženu, a žene su sretnije zbog sreće svog supruga, što sve zajedno vodi u sretan brak.

Uz to, pokazalo se da muškarci lakše udovoljavaju svojim atraktivnim ženama, a kad su svjesni da su oni zapravo atraktivnija polovica, manje obraćaju pažnju na potrebe svoje drage. 

10.12.2013. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh