« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
REZULTATI

Europska liga - Ajax, Bayer i Twente deklasirali protivnike

U derbiju večeri Napoli i Villarreal su odigrali bez pogodaka a Porto je na gostovanju slavio protiv Seville 2:1

Bayer je u gostima deklasirao Metalist s 4:0
Bayer je u gostima deklasirao Metalist s 4:0 (YouTube)
Više o

Liverpool

,

Twente

,

Ajax

,

Porto

,

Europa liga

,

Bayer Leverkusen

,

Napoli

,

Villareal

Kijevski Dynamo, Bayer Leverkusen, Ajax i Twente korak su do plasmana u osminu finala Europske lige nakon što su u prvim susretima 16-ine finala ostvarili uvjerljive pobjede. Dynamo je u Istanbulu deklasirao Bešiktaš 4:1, a jedan od junaka utakmice bio je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević koji je u 28. minuti načeo mrežu turskog sastava. Golove za kijevski sastav zabili su i Ševčenko (50), Ajila (56) i Gusev (90-11m), dok je pogodak za domaćine zabio Quaresma u 37. minuti. No, Portugalac je u sudačkoj nadoknadi zaradio crveni karton.

Ajax je u Bruxellesu slavio protiv Anderlechta 3:0 golovima Alderweirelda (31), Eriksena (59) i El Hamdaouia (68). Bayer Leverkusen je u Harkovu bio još uvjerljiviji protiv Metalista, pobijedio je 4:0. Strijelci za "Apotekare" bili su Derdiyok (23), Castro (72) i Sam (90, 90+2). Hrvatski nogometaš Domagoj Vida odigrao je za goste cijeli susret. Nizozemski Twente je u Moskvi svladao ruski Rubin iz Kazana 2:0, a golove su postigli De Jong (77) i Wisgerhof (88).

U derbiju večeri Napoli i Villarreal su odigrali bez pogodaka. Porto je na gostovanju slavio protiv Seville 2:1. Golove za portugalski sastav zabili su Rolando (58) i Guarin (85), dok je strijelac za domaćine na asistenciju Ivana Rakitića bio Kanoute u 66. minuti.

Sparta je u Pragu odigrala bez pogodaka protiv Liverpoola, dok su Rangers i Sporting u Glasgowu odigrali 1:1. Domaćin je poveo golom Whittakera u 67. minuti, a izjednačio je Matias u 89. minuti. CSKA je u Solunu golom Necida u 29. minuti pobijedio PAOK. Lille je imao 2:0 protiv PSV Eindhovena, no Nizozemci su postigli dva gola u zadnjih sedam minuta. Strijelci za lidera francuskog prvenstva bili su Gueye (4) i De Melo (31), a za goste Bouma (83) i Toivonen (85).

18.02.2011. 08:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh