« Glazba
objavljeno prije 14 godina
JAKA IMENA

Liburnia Jazz Festival u Opatiji od 4. do 6. srpnja

Na jazz festivalu će, između ostalih, nastupiti Tower of Power, Vasil Hadžimanov Band i Kyle Eastwood, sin Clinta Eastwooda

(Wikipedia)
Više o

Vasil Hadžimanov

,

najbolji

,

Amelie

,

GoodBye Lenin

,

kako vezati kravatu

Ovogodišnji Liburnia Jazz festival održat će se u Opatiji od 4. do 6. srpnja, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare pokretač festivala i predsjednik Udruge Liburnia Jazz, organizatora događanja, Elvis Stanić.

Istaknuo je nastupe sastava Tower of Power, Vasil Hadžimanov Banda i Kyle Eastwood Banda.

Tower of Power su soul sastav i djeluju pod vodstvom osnivača Emilija Castilla dulje od 40 godina. Izdali su 19 albuma, a kao duhačka pratnja svirali su s brojnim svjetski uglednim glazbenicma kao što su Santana, Elton John, Rod Stewart, Aerosmith i drugi.

Vasil Hadžimanov Band, osim Hadžimanova, sastavljen je od glazbenika iz Makedonije i Srbije, a u svojoj glazbi nastoje spojiti utjecaje balkanskih etnoelemenata sa suvremenim zapadnim glazbenim strujanjima.

Kyle Eastwood je sin poznatog glumca i redatelja Clinta Eastwooda. Izdao je četiri albuma te skladao filmsku glazbu, među ostalim i za većinu filmova svog oca.

Nastupit će i sastavi Funk Off iz Italije, The Players sastavljen od glazbenika iz Hrvatske, Srbije i Slovenije i Jazz ExTempore Orchestra u kojem će svirati glazbenici sudionici prošlogodišnjeg Jazz ExTemporea održanog u Opatiji, također u organizaciji Udruge Liburnia Jazza. (hina/metro-portal)

13.05.2010. 18:25:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh