« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
KONCERT

Libar raspametio prepunu Tvornicu

Krcata Tvornica kulture pokazala se odličnim, pa čak i premalim prostorom za sve one koji su htjeli doživjeti Libar u jednom od svojih najboljih izdanja ikada.

Libar je oduševio prepunu Tvornicu
Libar je oduševio prepunu Tvornicu (Menart)
Više o

Tvornica kulture

,

Darko Rundek

,

koncert

,

grupa Libar

,

Petra Hrnjak Skroza

Dugoočekivani koncert grupe Libar sinoć je napokon doživio svoj vrhunac - dva i pol sata svirke bez ijedne stanke, publika koja ostavlja srce grupi i grupa koja daje dušu publici, činjenice su koje koliko god patetično zvučale, najbolje opisuju ono što se sinoć dogodilo u prepunoj Tvornici kulture. Libar je trijumfirao pred gotovo 1500 ljudi, ostvarili su svoju veliku želju i pred odlično raspoloženim posjetiteljima izveli svoj prvi autorski album pod nazivom „Libar".

Ovakvi se koncerti ne događaju često, ali već je nevjerojatan red ispred Tvornice kulture dao naslutiti da će se jučerašnji nastup grupe Libar još dugo pamtiti. Koncert je započeo točno u 22 sata, kad se dvorana gotovo u potpunosti napunila. Prvim taktovima pjesme „Kapi", otvorili su svoje sinoćnje druženje sa zagrebačkom publikom, a nastavili su s ostalim pjesmama sa svojeg novog tj. prvog autorskog albuma koji su ovog ljeta imali priliku promovirati i na splitskim Prokurativama.

Publika već odlično poznaje pjesme poput trenutnog singla „Kapi", „Glasnije", „Mantra" ili „Vrime radi svoje", a fenomenalne „Poljubac pod pomrčinom mjeseca" ili „Tempus fugit" pokazale su i onima manje upućenima kako je Librov glazbeni izričaj bogat, raznovrstan i usudili bismo se čak reći - nekad ispred vremena ili okruženja u kojem žive i stvaraju. Veliki prolom pljeska dogodio se kad je na scenu stupio poseban gost večeri - Darko Rundek.

Sinergija desetorice i bivšeg frontmena grupe Haustor, bila je iskrena i snažna pa su pjesme „Bi mogo da mogu" i „Uzalud pitaš tko ide" rasplesale publiku koja se tad već u potpunosti opustila i prepustila Librovoj koncertnoj avanturi.

Naravno, grupa Libar već ima reputaciju odličnog izvođenja covera tako da su koncert „prošarali" domaćim i stranim obradama ( Talking heads, Muse, Midnight Oil, Depeche Mode ... ) i naposljetku završili s dva bisa; za kraj su izveli autorsku „Mir morskog dna", svoj veliki hit „Dite" na kojem im se pridružila prekrasna violinistica Petra Hrnjak Skroza, obradu „Rolling in the deep" od Adele i pjesmu „I'll be there for you" iz serije „Friends" od grupe The Rembrandts.

Krcata Tvornica kulture pokazala se odličnim, pa čak i premalim prostorom za sve one koji su htjeli doživjeti Libar u jednom od svojih najboljih izdanja ikada. 

18.11.2012. 15:59:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh