« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
NOVOSTI

LG Q6 donosi FullVision zaslon u novu liniju pametnih telefona

LG-eva Q serija najnovija je linija vrhunskih pametnih telefona srednje kategorije koji se mogu pohvaliti ključnim značajkama LG-evih premium telefona po izuzetno povoljnoj cijeni

Sjajni LG Q6
Sjajni LG Q6 (LG)
Više o

LG Q6

,

FullVision zaslon

LG (Electronics) danas je objavio da će LG Q6, pripadnik nove serije Q, biti prvi pametni telefon koji nudi FullVision zaslon nakon modela LG G6. Serija Q posjeduje mnoge popularne značajke LG-evih premium mobilnih uređaja po povoljnijoj cijeni.

LG-eva Q serija najnovija je linija vrhunskih pametnih telefona srednje kategorije koji se mogu pohvaliti ključnim značajkama LG-evih premium telefona po izuzetno povoljnoj cijeni. Kao prvi najavljeni model u seriji, LG Q6 ima neka od najpoželjnijih inovativnih rješenja LG-evog premium modela G6 te elegantno kućište s FullVision zaslonom s minimalnim okvirom. Obitelj Q6 čine modeli - Q6+, Q6 i Q6α, a tri inačice namijenjene su raznim korisničkim skupinama s obzirom na kapacitet memorije i pohranu podataka. Tako Q6+ dolazi s 4 GB RAM-a i 64 GB ROM-a, osnovni Q6 donosi 3 GB RAM-a i 32 GB prostora za pohranu, a najpovoljniji Q6α dolazi s 2 GB RAM-a i 16 GB ROM-a.

U vrijeme kada su okviri minimalne debljine trend kod premium telefona, Q6 je prvi pametni telefon u srednjoj cjenovnoj kategoriji koji donosi tu značajku velikom broju potrošača. Jedinstveni 5,5-inčni FHD+ FullVision zaslon s omjerom stranica 18:9 omogućuje multitasking te još bolje iskustvo prilikom pregledavanja videozapisa i igranja videoigara. Kućište s okvirima minimalne debljine dizajnirano je kako bi se maksimalno povećala veličina zaslona, ​​a istodobno spriječilo slučajno dodirivanje zaslona pri držanju.

LG Q6 privlači dobrim, minimalističkim i elegantnim dizajnom. Nema neprivlačnu izbočinu zbog kamere, a obilježavaju ga atraktivne zakrivljene linije i zaobljeni kutovi kućišta i zaslona. Smješten u elegantnom metalnom okviru, Q6 je ujedno lagan i čvrst, što osigurava njegovu izdržljivost pri svakodnevnom korištenju.

Ne samo da Q6 dobro izgleda, već je i njegovo korištenje izrazito jednostavno. Zahvaljujući istraživanju ergonomije tijekom razvoja LG G6, Q6 je jednako udoban za držanje i praktičan za uporabu jednom rukom. LG Q6 također donosi značajku Face Recognition za prepoznavanja lica vlasnika telefona koja omogućava brže otključavanje zaslona i ne uzrokuje poteškoće kao što je slučaj kod nekih drugih sličnih tehnologija prepoznavanja lica.

Kao što se i očekivalo, LG Q6 donosi već tradicionalnu LG-evu izvrsnost na polju optike. Tako ima i širokokutnu selfie kameru s kutom snimanja od 100 stupnjeva koja omogućuje ljubiteljima selfieja da bez ikakvog napora u kadar uključe veliki broj prijatelja i članova obitelji. Poboljšan LG-ev UX 6.0 u potpunosti koristi prednosti omjera stranica FullVision zaslona od 18:9. Značajka Square Camera olakšava dijeljenje kvadratnih fotografija na društvenim mrežama ili stvaranje fotokolaža od više kvadratnih slika.

LG Q6 je i vrlo izdržljiv. Metalni okvir izrađen je od iznimno jakog aluminija 7000, jedne od najizdržljivijih dostupnih aluminijevih legura koja se redovito koristi u različitim industrijama poput zrakoplovstva. Uređaj je podvrgnut LG-evom zahtjevnom režimu od preko 20 testova baterije koji uključuje testiranje na toplinu, probijanje, udarce te uvjete strože od onih propisanih međunarodnim protokolima testiranja.

„LG Q6 je spoj vrhunskih značajki, sjajnih performansi i atraktivne cijene, a to nam je iznimno važno jer smo svjesni kako potrošači koriste pametne telefone širom svijeta", izjavio je Juno Cho, predsjednik tvrtke LG Electronics Mobile Communications Company. „Serijom Q našli smo način da većem broju potrošača omogućimo vrhunsko korisničko iskustvo s karakteristikama LG-evih premium proizvoda."

Prodaja LG-a Q6 krenut će na ključnim tržištima u Aziji od sljedećeg mjeseca, nakon čega će biti dostupan i u Europi, Latinskoj Americi te Sjevernoj Americi.

Glavne specifikacije: *

  • Čipset: Qualcomm® SnapdragonTM 435 Mobile Platform

  • Zaslon: 5.5-inčni 18:9 FHD+ FullVision (2160 x 1080 / 442ppi)

  • Memorija:

  • Q6+: 4GB RAM / 64GB ROM

  • Q6: 3GB RAM / 32GB ROM

  • Q6α: 2GB RAM / 16GB ROM

  • Kamera: Stražnja kamera od 13 MP sa standardnim kutom / Prednja širokokutna kamera od 5MP

  • Baterija: 3,000mAh (ugrađena)

  • Operacijski sustav: Android 7.1.1 Nougat

  • Dimenzije: 142.5 x 69.3 x 8.1 mm

  • Težina: 149 g

  • Mreža: LTE / 3G / 2G

  • Povezivost: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-B 2.0

  • Boje:

  • Q6+: Astro Black / Ice Platinum / Marine Blue

  • Q6: Astro Black / Ice Platinum / Mystic White / Terra Gold

  • Q6α: Astro Black / Ice Platinum / Terra Gold

  • Ostalo: Prepoznavanje lica / Google Assistant / Square Camera / Steady Record / FM Radio

11.07.2017. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh