« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
NOVOSTI

LG-evi novi OLED televizori stigli u Hrvatsku

LG SIGNATURE OLED TV W7 tanak svega 2,57 mm postavlja se na zid kao umjetničko djelo

LG SIGNATURE OLED TV W7
LG SIGNATURE OLED TV W7 (LG)
Više o

LG SIGNATURE OLED TV W7

LG Electronics (LG) je u Hrvatskoj predstavio nove modele svojih OLED televizora koje odlikuje čist, elegantan dizajn, ali i napredne tehnologije za prikaz savršene 4K slike i zvuka. Cijeli portfelj na najbolji način odražava kako kompanija vidi televizore novog doba - tehnološki i dizajnerski sofisticirane uređaje koji pružaju osjećaj kina u domu, a svi oni reproduciraju najvjerniju sliku sa savršenom crnom bojom, beskonačnim kontrastom i proširenim spektrom boja.

LG-evi OLED televizori za 2017. predvođeni su 77/65-inčnim varijantama modela iz serije LG SIGNATURE - W7 i G6, a tu su i tri modela OLED TV-a s dijagonalama zaslona od 65/55 inča - E7, C7 i B7.

LG je još kod lanjskih modela (G6 i EG) predstavio koncept „Picture-on-Glass" kod kojeg je tanki OLED panel bio postavljen na prozirnu staklenu ploču, da bi ove godine kompanija otišla i korak dalje te svoj televizor W7 dizajnirala prema novom dizajnu „Picture-on-Wall". Njegov dodatno stanjeni OLED panel debljine svega 2,57 mm postavlja se na zid poput slike ili ogledala te mnogi stručnjaci tvrde da je riječ o funkcionalnoj prekretnici sličnoj trenutku kad su daleko tanji televizori s ravnim zaslonom zamijenili glomazne CRT modele.

Poput umjetničkog djela na zidu

Dizajneri flagship modela OLED televizora LG SIGNATURE W7 slijedili su filozofiju manje je više; nepotrebni elementi su uklonjeni kako bi u središtu pozornosti bio upravo njegov zaslon. Uz tanak profil, televizor izgleda kao da lebdi u zraku jer se OLED panel - debljine svega 2,57 mm kod 65-inčne varijante - može postaviti izravno na zid pomoću magnetskih ploča. Time se gotovo u potpunosti gubi prostor između televizora i zida, prisutan kod uobičajenih nosača, pa korisnici imaju osjećaj da je riječ o umjetničkoj slici ili prozorskom oknu kroz koje se naziru živopisne boje vanjskog svijeta. Uranjajući dojam upotpunjuju od zaslona odvojeni zvučnici koji Dolby AtmosTM zvuk šalju prema gore, a ujedno služe i za smještaj svih ostalih hardverskih komponenti televizora.

Savršena crna, savršene boje - samo kod OLED-a

Za razliku od LED i QLED panela kod kojih pozadinsko osvjetljenje zatamni cijele njegove dijelove, svaki piksel kod OLED-a se može uključiti i isključiti neovisno o drugima. Zato OLED televizori nude prikaz beskonačnog kontrasta, najtamnije crne uz milijarde jasnih i živopisnih ostalih boja, bez „curenja" pozadinskog osvjetljenja, primjerice na rubovima zaslona. Tako je crna slika na OLED televizorima uistinu crna, a s druge strane, zahvaljujući tehnologiji ULTRA Luminance, LG-evi OLED televizori jamče najveću moguću svjetlinu slike kad je to potrebno.

Da ne postoji tehnologija prikaza koja nadmašuje LG-evu OLED tehnologiju potvrdio je i fotograf Goran Jović, dobitnik prestižnih međunarodnih nagrada za fotografiju: „LG-eva OLED tehnologija rasponom i dubinom boja te izuzetnim kontrastom jedina može replicirati autentične detalje na način na koji ih oko vidi. Bilo bi sjajno sljedeću izložbu fotografija prikazati upravo na OLED televizorima", naglasio je Goran Jović.

Kino u dnevnoj sobi

Model W7, ali i svi ostali članovi LG-eve OLED obitelji - G7, E7, C7 i B7 - dolaze s podrškom za 4K razlučivost te različite HDR formate, uključujući Dolby Vision, HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma). Tu je i Advanced HDR by Technicolor pa LG-evi OLED TV-i koriste istu tehnologiju kao i većina vrhunskih holivudskih produkcija filmova i serija - za realistično iskustvo gledanja sadržaja koji je reproduciran točno onako kako su ga zamislili njegovi kreatori. Za ultimativni zvuk zaslužan je Dolby Atmos, tehnologija koja gledatelje stavlja u središte svojom snažnom i detaljnom zvučnom kulisom koja ispunjava cijelu prostoriju.

Osim intuitivne navigacije po izbornicima i funkcijama uređaja, najnovija verzija LG-eve smart TV platforme webOS 3.5 gledateljima pruža jednostavan pristup HDR sadržaju na streaming servisima Netflix ili Amazon. Istovremeno, korisnički podaci su sigurni što dokazuje nedavno dodijeljen certifikat Common Criteria (CC) za unaprijeđeni softver Application Security Solution Version 1.0.

„Televizori koje smo danas predstavili pokazatelj su naše predanosti inovacijama i vodstvu na globalnom tržištu OLED i premium TV-a. Naši OLED-i su uistinu televizori novog doba, ali i prava umjetnička djela koja osim u modernih domovima svoje mjesto mogu naći i u galeriji poput Klovićevih dvora", rekao je Mario Medved, direktor LG-a u Hrvatskoj.

Modeli G7 i E7 imaju sve napredne tehnološke karakteristike nagrađivanog OLED televizora W7, no dolaze s dizajnom „Picture-on-Glass" te ugrađenim soundbarom ispod zaslona, dok ultratanki modeli C7 i B7 imaju različito dizajnirane stalke u boji aluminija.

LG-evi novi modeli OLED 4K televizori dostupni su na hrvatskom tržištu (s iznimkom serije G7 koja se očekuje u srpnju) po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama:

OLED55B7

19.999 Kn

OLED55C7

19.999 Kn

OLED55E7

29.999 Kn

OLED65B7

35.999 Kn

OLED65C7

35.999 Kn

OLED65E7

42.999 Kn

OLED65W7

79.999 Kn


Sve do kraja srpnja LG Hrvatska je za kupce svih svojih OLED televizora, ali i novih modela UHD LED TV-a, produžio redovno dvogodišnje jamstvo za još tri godine. Tako se registracijom na ovom linku može ostvariti čak 5 godina sigurnosti koje podrazumijevaju besplatne popravke i rezervne dijelove u slučaju kvara uređaja. Uz to, po prvi put na našem tržištu LG je ponudio i ekskluzivnu promociju LG TV KASKO.

Ona se odnosi na iste modele i također vrijedi za uređaje kupljene do 31. srpnja, no uključuje besplatan popravak, ali i zamjenu u slučaju nepredvidive i iznenada nastale štete ili smetnje u razdoblju od 2 godine. Detalji o ovoj pogodnosti mogu se pronaći ovdje.

08.06.2017. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh