« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
POBJEDNICI

Lesar zadovoljan - ne želi s HDZ-om u koaliciju

Za stranku sadašnjih sedam mandata znači strašno puno, rekao je Lesar podsjetivši da su Laburisti stari 21 mjesec te da su krenuli od ničega, bez prostora i novca.

Više o

Dragutin Lesar

,

Laburistička stranka

,

Hrvatski laburisti - stranka rada

,

izbori 2011.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar izjavio je večeras kako se ta stranka pozicionirala kao oporbena te da su Laburisti "politička alternativa dvama političkim blokovima".

"Jasno smo se pozicionirali, nakon svega, kao oporbena stranka i s tim smo zadovoljni", kazao je Lesar ocijenivši da se na idućim parlamentarnim izborima, za četiri godine, neće moći sastaviti vlada bez Laburista.

Na upit je li zainteresiran za neke resore, kazao je kako ni jedan resor neće preuzimati jer je tako odlučeno, dodajući da večeras nije razgovarao ni s jednom strankom te da niti neće.

"U Remetincu ogranak nemamo i od tamo poziv ne očekujem, kao ni iz Kukuriku koalicije", istaknuo je dodajući da je Kukuriku koaliciji javno uputio čestitku iako su oni, kazao je, večeras i zadnjih sedam dana kampanje o Laburistima govorili kao o "jednokratnom pokušaju".

Za stranku sadašnjih sedam mandata znači strašno puno, rekao je Lesar podsjetivši da su Laburisti stari 21 mjesec te da su krenuli od ničega, bez prostora i novca.

Ova kampanja nas je koštala 800 tisuća kuna, 80 tisuća po izbornoj jedinici, rekao je dodajući da se cijeli rad svodi na to da razgovaraju s ljudima. "Njih smo slušali i njima smo davali šansu da govore", kazao je.

Na upit kako će opravdati povjerenje birača, kazao je da će startati s prijedlozima zakona koji se tiču kolektivnih ugovora, neoporezivog dijela plaće, osnivanje radnih sudova i postavljanjem zahtjeva za smanjenjem broja potpisa za održavanje referenduma.

Na upit da li stranka podržava ulazak Hrvatske u EU, Lesar je rekao da će, kada se završi analiza pristupnog ugovora, za što je rok 15. prosinca, stranka dati završnu ocjenu i poručiti građanima kako se ponašati na referendumu o ulasku u EU.

"Za ili protiv EU ne govorimo na temelju emocija ili propagande, već onoga što u ugovoru piše, a to se ne radi preko noći", istaknuo je Lesar.

05.12.2011. 00:52:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh