« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZOR

Lesar: HDZ ne može spriječiti žestoki ulični referendum

Ukoliko se pravi referendum ne održi na ulice će izaći barem milijun građana nezadovoljih stanjem u državi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

referendum

,

Dragutin Lesar

,

ZOR

,

Zakon o radu

Predsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutin Lesar smatra da je u Hrvatskoj zabranjena neposredna demokracija, ali da HDZ neće spriječiti da se referendum održi. Jer, kako je istaknuto u sinoćnjem priopćenju predsjednika stranke Hrvatskih laburista-Stranke rada "referendum će se održati bez obzira zabrani li ga vlast ili ne zabrani, a ako ga vlast zabrani, bit će to ulični, žestoki referendum kojemu vlastodršsci neće moći nauditi smicalicama"

>>Vlada objavila imena potpisnika referenduma o ZOR-u

Kako se navodi, "Hrvatski laburisti - Stranka rada najoštrije osuđuju pokušaje gušenja demokracije te sprječavanje održavanja referenduma i obećaju da će biti - kada zatreba - na čelu kolone nezadovoljnika".

Smatraju da su razlozi koje ministri unutarnjih poslova i uprave Tomislav Karamarko i Davorin Mlakar, prema pisanju medija, navode kao razlog za rušenje prvoga referenduma u samostalnoj Hrvatski "primjer političkoga beščašća kakvo ne pamte mnogo rigidniji režimi od trenutačno vladajućega u Lijepoj njihovoj".

"Ma, radnici, umirovljenici, studenti, poljoprivrednici, svi vi koji živite od svojega rada - jasno je kuda to smjera vlast. Ona vas se boji. Vlast ne uvažava vašu najlegitimniju volju i pod svaku cijenu nastoji izbjeći referendum jer dobro zna da je 813.000 ljudi diglo glas protiv antiradničke politike Vlade RH te da bi na referendum izašlo ne 800 tisuća već, sigurni smo, više od milijun, ako ne i dva milijuna sve nezadovoljnijih građana" stoji u priopćenju predsjednika Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutina Lesara.(hina/metro-portal)

03.09.2010. 07:08:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh