« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BAREM ONA MUP-OVA

Napokon se prestaje plaćati zaštita Ive Sanadera

Tomislav Karamarko kaže da Sanader od ponedjeljka više neće biti štićena osoba, jer je tako odlučeno ''nakon prosudbe sigurnosnih službi"

ivo sanader
ivo sanader (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Tomislav Karamarko

Ivo Sanader od ponedjeljka više neće biti štićena osoba. Izjavio je to ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko večeras u Karlovcu.

Odgovarajući na pitanje novinara je li točno da je bivši premijer na austrijski skup u Alpbach došao službenim automobilom MUP-a, Karamarko je za Hinu izjavio da je "Ivo Sanader još štićena osoba, ali od ponedjeljka to neće biti jer je tako ovih dana odlučeno nakon prosudbe sigurnosnih službi". Iste ''prosudbe sigurnosnih službi'' su prije nešto manje od dva mjeseca odobrile produženje zaštite Ive Sanadera za dodatnih šest mjeseci, a odluka se, dakle, povlači četiri mjeseca ranije.

Ministar Karamarko i glavni ravnatelj policije Oliver Grbić održali su radni kolegij s načelnicima karlovačke Policijske uprave, a razgovarali su o trenutačnom stanju u policiji. Karamarko je rekao da je osobno prije godinu i pol "inicirao promjenu" u vodstvu karlovačke Policijske uprave i za načelnika postavio Josipa Ćelića, a danas može reći da je ta promjena bila "dobar impuls za kvalitetniji rad i uspješnu depolitizaciju".

>> Sanader: U LA-u sam na odmoru, nisam umiješan u aferu Hypo

"Depolitizacija je bila moj ministarski program kad sam stupio na ministarsku dužnost i smatram da smo, hvala Bogu, došli do one situacije kada politika više ne utječe ni na kadrove ni na djelovanje policije. Proces depolitizacije je proces s kojim se još moramo baviti, ali koji ide svom vrhuncu. Politizacija policije ili bilo koje službe u državnoj upravi otupljuje stručnost i efikasnost, i to treba iskorijeniti", istaknuo je.

Za pogreške u radu nekolicine policajaca koji su brzo kažnjeni u toj policijskoj upravi, Karamarko je rekao da u Hrvatskoj na dan ima više od dvije tisuće postupaka i da su pogreške moguće. Istaknuo je da policija ne bježi od pogrešaka, ali je "važno da se one sankcioniraju", a hrvatska policija je dobra, kao i karlovačka Policijska uprava.

Tajnik kabineta ministra Dubravko Novak rekao je kako je glavni zaključak radnog kolegija da je stanje sigurnosti i javnog reda i mira na području karlovačke Policijske uprave dobro. (hina/metro-portal)

02.09.2010. 22:20:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh