« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
GLAZBENI SPEKTAKL

Leonard Cohen već stigao u Zagreb

Cohen je u Zagreb stigao čak pet dana prije koncerta kako bi se što bolje pripremio za nastavak turneje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Zagreb

,

Arena

,

koncert

,

Leonard Cohen

,

turneja

,

vulkan Shinmoedake

Uoči svog prvog koncerta na ovogodišnjoj turneji, u zagrebačkoj Areni 25. srpnja, Leonard Cohen je došao u metropolu čak pet dana ranije i to iz više razloga: kako bi priveo kraju posljednje pripreme za nadolazeću europsku turneju te kako bi održao generalnu probu.

Tako Zagreb dobiva svoju dvostruku premijeru; nastup legendarnog književnika i umjetnika po prvi put i prvi koncert na ovogodišnjoj europskoj turneji.

Ovaj dobitnik Grammya za životno dijelo kojeg je dobio radi nevjerojatne i 50 godina duge karijere, u Zagreb je stigao jučer, a odsjeda u jednom od poznatih zagrebačkih hotela.

Leonarda Cohena će na ovoj turneji  pratiti 10 vrhunskih glazbenika i 3 prateća vokala, dok se za njegov tim brine preko 50 ljudi a sa sobom dovode i kompletnu produkciju. Pripreme za koncert u Areni počinju 2 dana ranije, 23.srpnja dok će generalnu probu napraviti dan prije koncerta.

86020897.jpg
Leonard Cohen

Na koncertu koji traje više od tri sata, publika će uživati i u scenografiji koja podsjeća na mala i intimna kazališta: tepisi, teški zastori, glazbenici u odjelima i šeširima i zagasito plavičasta rasvjeta koja daje dodatnu težinu njegovoj glazbi.

Posebna pažnja će se obratiti na razglas; tehničari će obaviti mjerenje kompletne tribine kako bi zvučnici bili postavljeni na način da se u svakom kutu dvorane čuje kao i u prvom redu. To je samo još jedan dokaz da u Zagreb 25. srpnja dolazi glazbenik koji ne ostavlja mjesta pogrešci, te da će ovaj koncert ući u glazbenu povijest Zagreba.

Kako nas od neponovljivog koncertnog iskustva dijeli još samo nekoliko dana, požurite i osigurajte si mjesto u Areni koja će se 25.srpnja pretvoriti u riznicu poezije i glazbe kojom nas Leonard Cohen inspirira proteklih pet desetljeća.

Koncert počinje u 20h dok se vrata za posjetitelje otvaraju u 18:30h.

Ulaznice za ovaj zaista poseban spektakl mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sistema Ticketpro te na www.ticketpro.hr. U prodaji se nalaze još samo ulaznice za tribine po cijeni od 350 i 300 kuna.

Blagajna u Areni radi u subotu 24. srpnja i na dan koncerta od 10-20h.

21.07.2010. 11:45:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh