« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

Lenovo zadovoljan brojem prodanih pametnih telefona u Q4 2017

U slučaju pametnih telefona imaju dugoročni pristup, nije im u fokusu napredak u kratkom roku i ne obećavaju da će biti među top pet u ovom segmentu

Lenovo prodaje prema očekivanjima
Lenovo prodaje prema očekivanjima (Lenovo)
Više o

Lenovo

,

pametni telefoni

Lenovo je objavio, poput većine tech kompanija, rezultate poslovanja za Q4 2107. Povećali su prihode za 6,3 posto na godišnjoj razini, na 12,9 milijardi dolara, najviše u 3 godine.

Lenovo izjavljuje da želi biti lider u svakoj industriji u kojoj posluje. U slučaju pametnih telefona imaju dugoročni pristup, nije im u fokusu napredak u kratkom roku i ne obećavaju da će biti među top pet u ovom segmentu. Ali, sigurno imaju takve težnje.

Mobilna grupa postigla je prihodi od 2,1 milijarde USD, što je manje za 5 posto u odnosu na prethodnu godinu, ali su ostali na istoj razini u odnosu na prethodno tromjesečje. Isporučili su 5 milijuna Moto Z pametnih telefona širom svijeta. Pokazatelji aktivnosti kupaca Moto Modsa porasli su za 64 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i zabilježeno je jačanje robne marke Moto u zapadnoj Europi. To je istaknuto povećanjem od 23 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Latinska Amerika je ostala snažan stup ove skupine i zabilježila je dvoznamenkasti rast prihoda (+ 37%) i visoku profitabilnost.

Isto tako Lenovo je povećao prodaju u segmentu računala i postigao solidne rezultate u segmentima podatkovnih centara i mobilnih uređaja te također postigao dinamičan rast u rastućim područjima tehnologija "uređaj plus oblak" i "infrastrukture plus oblak".

"Uočavamo značajna poboljšanja i visoke rezultate u segmentima pametnih uređaja i podatkovnih centara, koji su među najzanimljivijim sektorima tržišta tehnologije. Dinamika rasta prometa, margina, profita, inovativnosti, učinkovitosti i iskustva korisnika premašila je razinu od posljednjeg tromjesečja, a ovi rezultati potvrđuju ispravnost naše strategije ", rekao je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

Piše: Sanja Ledinek
09.02.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh