« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
COOL

Legićima protiv anksioznosti i depresije

Lego oglašava svoje setove za odrasle svoje odraslekao način bijega od svakodnevnih pritisaka

Lego Forma - za velike :)
Lego Forma - za velike :) (Lego)
Više o

depresija

,

Lego

,

anksioznost

,

odrasli

,

Lego Forma

Roditelji su pod stresom čak šest puta dnevno zahvaljujući zahtjevima njihove male djece. To i nije toliko iznenađujuća statistika, no znanstveni dokazi također pokazuju da bi aktivnosti koje su dobre za djecu - mogle biti dobre i za nošenje sa stresom kod odraslih ljudi.

Vjerovali ili ne, penjanje, pjevanje i građenje Lego kockama smatraju se učinkovitim načinima za ublažavanje simptoma anksioznosti i depresije kod odraslih.

Vijesti dolaze u savršeno vrijeme kad Lego izbacuju liniju samo za odrasle, imena Forma. Ali mogu li plastične kockice stvarno pomoći u borbi protiv sve većeg problema sa stresom i mentalnim zdravljem? 

Lego oglašava svoje setove za odrasle svoje odraslekao način bijega od svakodnevnih pritisaka. "Izgradnja s Lego kockicama smanjuje stres i poboljšava vašu dobrobit. Zen se nalazi u kockicama" - tvrde u novom oglasu.

Lego je očito identificirao dva važna moderna "pokretača": jedna je želja za zabavom koja nam omogućuje korištenje naših ruku, kao i naša mašta - očigledna reakcija na život kojim dominiraju pametni telefoni i računala.

Drugi je potraga za načinima smanjenja stresa i tjeskobe: nešto što možemo raditi, a što će nam odvratiti misli od svakodnevnih problema.

U istraživanju objavljenom početkom ove godine, tajvanski istraživači zatražili su skupinu zaposlenika da sudjeluju u onome što su nazvali "Lego radionica za smanjenje stresa".

Ljudi koji su sudjelovali u istraživanju popunili su psihološke upitnike o raspoloženju i depresiji,  prije i poslije "ozbiljne igre".

Poticali su ih više od dva sata da koriste svoju maštu kako bi izgradili stvari s Lego, a zatim iskoristili ono što su sagradili kako bi međusobno pričali priče. Sudjelovanje u radionici nije smanjilo depresiju, ali je imalo neposredan utjecaj na anksioznost. 

06.11.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh