« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Legende klasične i jazz glazbe prvi put na istoj pozornici

Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo posvećeno je kategorijama komornih sastava i jazz glazbenika

Natjecanje mladih
Natjecanje mladih (Arhiva)
Više o

natjecanje Papandopulo

Ovogodišnje osmo izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo započinje svečanim koncertom Classic & Jazz koji će se održati u utorak 1. listopada u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Na koncertu će nastupiti renomirani hrvatski i inozemni glazbenici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova natjecanja: Vladimir Krpan, David Grigorian, Goran Končar, Dario Teskera, David Gazarov, Neven Frangeš, Lela Kaplowitz, Primož Grašič, Mario Mavrin i Saša Nestorović. 

Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo posvećeno je kategorijama komornih sastava i jazz glazbenika, a otvara se prigodnim koncertom Classic & Jazz koji će biti izvrstan uvod u glazbeni tjedan koji nas očekuje u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Koncertom će se obilježiti 70. obljetnica osnivanja International Music Councila kojega je Unison - Hrvatski glazbeni savez član, te Međunarodni dan glazbe kojeg je pokrenuo 1975. godine predsjednik IMC Yehudi Menuhin. Od tada se svake godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a 1. listopada obilježava najrazličitijim glazbenim događajima dostupnim najširoj publici.

Pridružite nam se na još jednom prazniku glazbe 1. listopada u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu!

30.09.2019. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh