« Kultura
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
COOLER

Legendarni Jimmy Stanić nastupio na Noći muzeja u Pivani

Ovogodišnja tema Noći muzeja je bila glazba s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije

Jimmy Stanić je i dalje kralj!
Jimmy Stanić je i dalje kralj! (Arhiva)
Više o

Noć muzeja

,

Pivana

,

Jimmy Stanić

Sinoć je u kultnoj pivnici Zagrebačke pivovare - Pivani već tradicionalno obilježena Noć muzeja. I ove je godine za sve posjetitelje održano Beer Champions predavanje o kulturi pijenja piva uz premijerno prikazivanje filma o povijesti Zagrebačke pivovare autora Roberta Knjaza kao i „šetnja" kroz prošlost Zagrebačke pivovare uz vodstvo poznatog ljubitelja piva i glumca Darka Janeša, a sve je začinio nastup legendarnog Jimmyja Stanića.

Ovogodišnja tema Noći muzeja je bila glazba s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije. U tu svrhu, na zadovoljstvo mnogobrojnih posjetitelja Pivane održan je nastup Ante Gelo benda i Ivane Rushaidat uz legendarnog Jimmyja Stanića koji su sve posjetitelje vratili godinama unazad kada se stvarala glazbena povijest Zagreba.

Ove godine se održalo i drugo Beer Champions predavanje za čiju svrhu je Zagrebačka pivovara okupila mnogobrojne pivske stručnjake koji su su govorili o kulturi odgovornog pijenja piva. Svi koji su htjeli postati pravi pivski znalci već su na samom početku imali priliku upoznati se sa svijetom pive kroz povijest, način proizvodnje i vrstama o čemu je govorio poznati pivski somelier i radijski urednik Milan Peh.

Klinička nutricionistica KBC-a Zagreb Darija Vranešić Bender posjetiteljima je održala predavanje o pozitivnim učincima umjerene konzumacije piva na zdravlje te prezentirala sve istine i zablude o pivi.

Ovo bogato edukativno - zabavno predavanje zaokružio je Željko Šatović Gula, autor prve hrvatke pivske kuharice i pravi pivski znalac koji je posjetiteljima predstavio sve čari sljubljivanja hrane i pive. 

Uz niz sadržaja vezanih uz pivo i njegovu proizvodnju, i ove godine su posjetitelji mogli zaviriti u povijest Zagrebačke pivovare kroz kolekciju pivskih etiketa, starih reklama i novinskih članaka, izložbu likovnih uradaka za Božićno pivo pa čak vidjeti i repliku starog kamiona i starih kola s bačvama u kojima se nekada prevozilo pivo. Šetnju kroz povijest Zagrebačke pivovare već je tradicionalno vodio poznati glumac i ljubitelj piva Darko Janeš. U izvrsnom ambijentu uz pivske zalogaje i nefiltrirano pivo Pivana po promotivnim cijenama mnogobrojni gosti legendarne pivnice Zagrebačke pivovare iskušali su se i u maloj školi pravilnog točenja piva u 9 koraka. 

 

28.01.2017. 14:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh