« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
COOL

Lebesque dobio sjajnu investiciju

Prvi hrvatski startup koji spaja matematiku, digitalno oglašavanje i umjetnu inteligenciju osigurao investiciju od 470.000,00 EUR

Lebesgue
Lebesgue (Arhiva)
Više o

financiranje

,

startup

,

Lebesgue

Lebesgue je hrvatski startup koji kreira visoko efikasna softverska rješenja u području online oglašavanja. Sve je započelo 2018. godine, a danas su zaslužni za uspješnost i profitabilan rast brojnih američkih kompanija.

Osnivači Lebesguea su inovativni inženjeri s iskustvom i stručnosti u online oglašavanju. Njihov krajnji cilj je omogućiti svojim korisnicima pristup data science alatima u svrhu ostvarivanja veće efikasnosti i skalabilnog rasta. Koristeći Lebesgueova softverska rješenja, kompanije dobivaju pregled svoje oglašivačke učinkovitosti temeljem glavnih metrika, uz personalizirane savjete za poboljšanje trenutnih i budućih rezultata.

Korisnici su im kompanije koje se bave e-trgovinom, neovisno o obujmu vlastitog poslovanja. Takve kompanije postigle su značajan rast internet prodaje ( do +320%) i veću efikasnost oglašavanja (do 70% niža cijena akvizicije korisnika). Među najistaknutijim korisnicima, Lebesgue ističe Dropps - jednu od najbrže rastućih američkih kompanija.

Josip Begić, osnivač Lebesguea, bivši Head of Growth u više kompanija koje su praćene VC investicijama objasnio je Lebesgueovu viziju: „Kada sam osnovao Lebesgue, radio sam s američkim kompanijama u njihovim ranim fazama rasta. Kombinirajući svoju obrazovnu pozadinu u matematici s iskustvom u online oglašavanju, uspio sam maksimizirati vrijednost njihovog poslovanja uz održiv i dugoročan rast. Nakon što sam shvatio koji su najveći izazovi s kojima se suočavaju kompanije u e-trgovini, odlučio sam kreirati jedinstveno softversko rješenje dostupno svima, neovisno o obujmu poslovanja. Krajnji cilj je omogućiti korisnicima korištenje vlastitih podataka u svoju korist, što je ključan korak za daljni napredak. Međutim, sam pregled podataka nije dovoljan ako ne znate što s tim podacima napraviti i koje zaključke izvući. Postoji puno kompanija koje nude softver za analitiku, ali ne govore svojim korisnicima što dalje, što napraviti kada njihovi oglasi ne postižu željene rezultate. Naši personalizirani savjeti omogućiti će im da u potpunosti iskoriste i razumiju svoje podatke vezane uz online oglašavanje i poboljšaju trenutne rezultate."

Lebesgue vizija prepoznao je i Fil Rouge Capital investicijom u vrijednosti od 500.000 EUR.

Uistinu smo sretni i zahvalni što je Fil Rouge Capital prepoznao naše temeljne vrijednosti i odlučio poduprijeti naše ciljeve. Svakodnevno radimo na usavršavanju našeg softvera i zadovoljstvu korisnika te vjerujemo u nastavak našeg dosadašnjeg eksponencijalnog rasta." - rekao nam je Josip Begić, osnivač Lebesguea.

Stevica Kuharski, Principal pri FRC fondu:

"Josipovo iskustvo osnova je kvaliteta Lebesguea. Znanstveni pristup growth hackingu je ono što nas je privuklo, svjesni smo problema tržišta online oglašavanja i metrike koja se prati, a Lebesgue ekipa rješava upravo te probleme. Sretni smo što smo dio njihovog puta jer su velike stvari pred njima."

19.03.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh