« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
po džepu ...

Latinu srezalo plaću na trećinu

Pričaj ti sinko, pričaj ... logika je vodstva HTV-a, rezultate ćemo vidjeti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DenisLatin.com)
Više o

Denis Latin

,

Hloverka Novak Srzić

,

Latin Hloverka

,

Denis Latin smanjenje plaće

,

Latin plaća

Latin je među prvima dobio „menadžerski ugovor" na HTV-u koji mu je garantirao plaćicu od 27 tisuća kuna. Gledanost emisije i marketinška privlačnost sigurno su bili glavni argumenti za takav potez, koji u principu nitko nije specijalno komentirao, osim ponekih zavidnih kolega koji su smatrali da bi i oni trebali dobiti toliko.

No, Latin povremeno ima potrebu biti „loose canon" i zabrazditi tamo gdje ga njegovi šefovi ne vole vidjeti. Od početka se protivio povratku Hloverke Novak Srzić, i to odmah na mjesto šefice, i dosljedno je zastupao svoj stav cijelo vrijeme se sukobljavajući s njom.

Zadnji istup u medijima, gdje je Hlo prozvao „zaštitnicom mafije" a glavnog šefa Sutlića „kukavicom" koštat će ga 17 tisuća kuna mjesečno. Naime, raskinut je ekskluzivni ugovor o radu s HTV-om zbog povrede radne discipline i Latin ostaje na 10 tisuća kuna osnovne plaće. Iako ni to nije malo, udarac po džepu sigurno mu neće biti drag.

- Iskreno, očekivao sam ovako nešto. Bio sam svjestan u što se upuštam kada sam javno prozborio o stanju na HTV-u, korupciji i cenzuri. I ako netko sada misli da će me smanjenje plaće utišati, onda tom nekom mogu poručiti da se jako vara. Nastavit ću raditi svoj posao, a nastavit ću i javno upozoravati na sve nepravilnosti i nezakonitosti na HTV-u - kaže Latin, dodajući da u dokumentu u kojem mu se oduzima veći dio plaće i otkazuje ekskluzivni ugovor o radu stoji da je to učinjeno zbog toga što je više puta kršio Etički kodeks HTV-a.

- To sam, napisali su, činio kada sam rekao da je Vanja Sutlić kukavica i da zbog toga mora otići s HTV-a. Etički kodeks prekršio sam i kada sam rekao da se na HTV-u žmiri na prodaju emisija i nelegalno trgovanje eterom, kao i kada sam izjavio da Hloverka Novak-Srzić štiti mafiju, a da je u prošlosti radila po napucima tajnih službi - nabraja Latin, koji zbog smanjene plaće neće otići s HTV-a.

Latin kaže da ima ponuda s ostalih televizija da Latinicu odvede s HTV-a, što je već jednom i napravio, no ovog puta odlučio je biti borac iznutra, tj. rušiti sustav dok je u njemu. Hloverka prijeti sudom, Latin spremno odgovara da jedva čeka priliku da javno iznese svoja saznanja, tako da možemo biti sigurni da će ova trakavica potrajati.
16.12.2008. 14:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    henrieta
    16.12.2008. 19:16
    JAo... LAtin mi je bio OK do onog istupa kada su ga privremeno zabranili, naime, kada je (potpuno nestručno) u emisiju doveo istomišljenike i udri po Tuđmanu... otad ga smatram gadom: ne jer misli drugačije nego ja (to sam i prije znala), nego što je tako jednostran i koristi svoju seriju za promociju svoga mišljenja, manipulira!
  2. avatar
    dancica
    18.12.2008. 09:49
    moram priznati henrieta da se slažem s tobom. iz istog razloga ne volim neke obožavane voditelje. nije dovoljno biti napadan, a pogotovo nije poželjno da ti se jasno vidi stva i pristranost makar zauzmeš onaj većine. Pravi novinar ne smije pokazati pristranost u smislu da nametne samo jednu stranu mišljenja. Pa još je bolje ako daš priliku da se suprotna strana osramoti svojim izjavama. Latin ima neke svoje unutarnje borbe, kao i Stanković uostalom. A to nikada ne ispadne dobro.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh