« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
UŽASNA STATISTIKA

Latinska Amerika područje s 81 milijunom siromašne djece

U andskim zemljama kao što su Bolivija i Peru, te u nekim dijelovima Srednje Amerike poput Salvadora, Gvatemale i Hondurasa, siromašno je više od dvije trećine djece

U Peruu dvije trećine djece je siromašno
U Peruu dvije trećine djece je siromašno (Wikipedia)
Više o

djeca

,

siromaštvo

,

Latinska Amerika

U Latinskoj Americi i Karibima 81 milijun djece je siromašno, što je 45 posto stanovništva mlađeg od 18 godina, pokazala je studija Ekonomske komisije Latinske Amerike i Kariba (CEPAL) i UN-ove zaklade za djecu (UNICEF), objavljena u utorak u Santiagu, piše Hina.

"Velike su razlike od jedne zemlje do druge", navodi se. U andskim zemljama kao što su Bolivija i Peru, te u nekim dijelovima Srednje Amerike poput Salvadora, Gvatemale i Hondurasa, siromašno je više od dvije trećine djece.

U Čileu, Kostarici i Urugvaju stanje je bolje i manje od četvrtine djece je siromašno, navodi CEPAL.

U regiji je 45 posto siromašnih, a 17,9 posto krajnje siromašnih, po toj studiji.

Siromaštvo se mjerilo na temelju prihoda, prehrane, kvalitete stanovanja te pristupa pitkoj vodi, temeljnim uslugama, školstvu i informacijama.

CEPAL poziva države u regiji da ulože dodatne napore u obranu prava i zaštite djece. Napominje da je opće siromaštvo u Latinskoj Americi palo od 2009. do 2010. godine, u jeku svjetske gospodarske krize. Tako je 2010. siromašnih bilo 180 milijuna ili 32,1 posto stanovništva u odnosu na 33,1 posto 2009. godine.

18.05.2011. 15:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh