« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
ŠUŠKANJA

Lansiranje iPhone SE 2 (iPhone 9) u ožujku?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

iPhone 9

,

iPhone SE 2

Ove godine Apple planira predstaviti cijenom jeftiniji iPhone SE 2 (iPhone 9) krajem ožujka 2020. , i rok se ne bi trebao pomicati usprkos izbijanja epidemiji koronavirusa u Kini. Tvornica Foxconn (Kina) i dalje normalno radi.

"Možemo potvrditi da imamo dovoljno sigurnosnih mjera kako bismo mogli nastaviti proizvoditi, zadovoljavajući globalnu opskrbu", rekao je predstavnik Foxconna.

Prema izvještaju, Apple je naručio 30 milijuna novih telefona.

iPhone SE 2 (iPhone 9) izgledom je u osnovi sličan trenutnom iPhoneu 8, samo što je stražnja strana izrađena od stakla s mat efektom i deblji je oko 0,5 mm.

Prema OnLeaksu, novost mjeri približno 138,5 x 67,4 x 7,8 milimetara, što je vrlo blizu veličini iPhonea 8 (138,4 x 67,3 x 7,3 milimetara), osim nešto veće debljine.

*iPhone 9 na slici koju je objavio OnLeaks u suradnji s iGeeksBlog ekipom

Biti će opremljen 4,7-inčnim LCD zaslonom, Home tipkom sa skenerom otiska prsta, Apple A13 čipsetom, 3 GB RAM-a i 64 GB ili 128 GB interne flash memorije. Također je moguće da će imati napredniju kameru i veću bateriju. Njegova cijena navodno je od oko 475 dolara, a u Europi će se kretati oko 500 eura.

Iz perspektive proizvoda, iPhone 9 neće donijeti mnogo impresivnih točaka, u pogledu dizajna i značajki, ali će motivirati kupce da nadograde svoje modele četiri ili više godina stare, poput iPhone 6 i 6s. Osim toga, pomoći će da se tvrtka iz Cupertina lako "ugura" u segment pametnih telefona srednjeg opsega, gdje su Android proizvođači hegemonija. RTakođer Apple cilja ovim modelom osvojiti tržišta u nastajanju, poput Indije.

Piše: Sanja Ledinek
03.02.2020. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh