« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE!

Lakše je prestati pušiti kad živite s nekim

Preko 56% pušača koji žive s drugim ljudima uspješno prestalo pušiti. U usporedbi s tim, samo je 45% pušača samaca uspjelo riješiti se te navike

Lakše je uz poticaj
Lakše je uz poticaj (Shutterstock)
Više o

prestanak pušenja

Pušači koji pokušavaju prestati imaju 10% više izgleda da uspiju ako žive s barem još jednom osobom, piše Mirror.

Analizirajući podatke pokazalo se da je preko 56% pušača koji žive s drugim ljudima uspješno prestalo pušiti. U usporedbi s tim, samo je 45% pušača samaca uspjelo riješiti se te navike.

Ti podaci podupiru dobro dokumentirane tvrdnje da je uzajamna potpora popularno sredstvo prestanka pušenja. Također, podupiru i novu kampanju pod nazivom "Hold My Light".

Riječ je o novom, alternativnom jednomjesečnom programu koji je usmjeren na pušače koji bi željeli prestati s pušenjem uz pomoć prijatelja, obitelji ili poslovnih kolega.

U osnovi, riječ je o tome da oni koji žele prestati s pušenje sklope uzamni dogovor s onima koji ih podržavaju, tako da ne puše 30 dana. Zauzvrat, ako ne prekrše obećanje, oni koji pružaju potporu nude zabavnu nagradu ili nekakav poticaj.

S obzirom da istraživanja pokazuju kako oni koji prekinu s pušenjem cigareta na četiri tjedna imaju pet puta više izgleda da ih se zauvijek riješe, čini se da nemate što izgubiti, ali imate dosta toga za dobiti.

Stoag, pronađite partnera i krenite!

09.11.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh