« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
kvalifikacije za SP

Lako protiv slabe Andore

Bez truda i ikakve ideje Hrvatska savladala Andoru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

kvalifikacije za SP

,

Hrvatska - Andora

U dvoboju šeste skupine kvalifikacija za SP 2010 u Andorri La Velli su nogometaši Hrvatske svladali Andoru s 2:0 (2:0). Pred 1.000 gledatelja na Estadio Comunal sudio je Cipranin Leontios Trattu.

Hrvatski nogometaši uspješno su odradili prvu kvalifikacijsku utakmicu u 2009. slavivši u gostima protiv Andore 2:0. Oba pogotka za Hrvatsku pala su u prvom poluvremenu, a postigli su ih "povratnici" Ivan Klasnić i Eduardo da Silva.

Protiv već sada "starih mušterija" iz Andore, koje smo pobijedili u svih šest utakmica uz razliku pogodaka 24:0, izabranici Slavena Bilića nisu pružili nimalo sjajnu predstavu, naprotiv, igrali su baš onoliko koliko je bilo dovoljno.

U 15. minuti Hrvatska je odigrala sjajnu akciju, iz prvih dodira, koju je završio Klasnić udarcem u suprotni kut andorskog vratara. Konačan rezultat postavio je Eduardo da Silva u 35. minuti uklizavši na Klasnićevo dodavanje ispred vratara.

Sve vrijedno spomena na andorskoj utakmici dogodilo se u prvom dijelu, dok u drugom Hrvatska nije složila baš nijednu priliku za zgoditak. Po hladnom vremenu i lošem terenu svi su jedva čekali kraj, Andorci jako zadovoljni sa samo dva primljena zgoditka, a Hrvati sa sigurnom pobjedom, izborenom bez previše umora i bez ijedne ozljede za ionako desetkovanu Bilićevu vrstu.

Više od protivnika strepili su hrvatski nogometaši od vlastitih neodgovornih navijača koji su bakljama čak u tri navrata prekidali utakmicu. Apsurdno je da su baklje bacali huligani koji čak nisu bili na vrlo malom stadionu, već u auto-kampu pored ograde. Navodno se radilo u skupini koja nije dobila ulaznice za ovaj susret, a HNS će svakako morati platiti još jednu kaznu od FIFA-e. (hina/metro-portal)

 

02.04.2009. 07:01:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh