« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ĆIRO BLAŽEVIĆ:

Izvučemo li Hrvatsku, selim na Island

Trenerska legenda svojima želi drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini jer se boji Hrvatske.

(Dado Ruvić, CROPIX)
Više o

Ćiro Blažević

,

BiH

,

SP 2010.

,

kvalifikacije za SP

,

Edin Džeko

,

BiH - Belgija

Nogometna vrsta Bosne i Hercegovine u srijedu je u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici svladala Belgiju rezulatom 2:1, a oba zgoditka za BiH postigao je Edin Džeko (11, 14).

Jedini zgoditak za Belgiju i to gotovo pred sami kraj utakmice u 88. minuti postigao je Swerts.

Nogometaši BiH potpuno su dominirali terenom u prvom poluvremenu no u drugom dijelu utakmice Belgijci su preuzeli inicijativu i s nekoliko ozbiljnih napada ozbiljno ugrozili gol vrata Nemanje Supića i to unatoč činjenici da su od 60 minute igrali s deset igrača nakon što je Axel Vitsel dobio crveni karton zbog grubog starta.

Utakmica je protekla bez i jednog ozbiljnijeg izgreda te u korektnom i sportskom ozračju.

Pobjedom nad Belgijom BiH je s 12 bodova učvrstila drugo mjesto u kvalfikacijskoj skupini koju uvjerljivo predvodi Španjolska.

"Zahvaljujem se svojim dečkima koji su uspjeli pobijediti protiv jedne takve snažno organizirane ekipe", kazao je izbiornik Miroslav Blažević nakon utakmice.

Dodao je kao mu je nakon meča u svlačionicu došao zahvaliti i Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko kazavši mu pri tom koliko je važno što je narodu uspio uliti dašak optimizma.

"Sada mislim da smo itekako učvrstili poziciju koju smo priželjkivali", kazao je Ćiro kojemu su tijekom utakmice navijači oduševljeno iskazivali potporu a on im se zahvalio optrčavši zajedno s igračima počasni krug nakon meča.

Komentirajući činjenicu da je Španjolska ipak prva u kvalifikacijskoj skupini te da se neće ostvariti njegove želje da to bude BiH, Ćiro je kazao kako ta njegova želja ostaje, ali ne zato jer ne želi razigravanje.

"Ja se bojim Hrvatske. Što da nam zapadne Hrvatska? Što ću ja onda? Ode ja na Island... Želim ipak da budu drugi i da ću ja kao drugi sresti Švicarsku. Iako je to moja domovina bit će mi laše nego Hrvatskoj", bio je Ćirin komentar. (hina/metro-portal)

02.04.2009. 11:29:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh