« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

Laibach izdao novi album Spectre

Laibach će album SPECTRE promovirati i na svjetskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i u Zagrebu i to 9. svibnja u zagrebačkoj Tvornici

Spectre je nastavak albuma Volk
Spectre je nastavak albuma Volk (Menart)
Više o

Laibach

,

novi album

,

Spectre

LAIBACH je objavio novi album SPECTRE (Mute/Matrix/Menart) na LP-u i na CD-u (uključuje i 4 bonus pjesme).

Album SPECTRE uključuje 14 pjesama i nastavak je konceptualnog albuma "Volk"  (2006.) na kojem je Laibach interpretirao nacionalne himne koje su u povijesti bile imperijalističke sile.

Laibach će album SPECTRE promovirati i na svjetskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i u Zagrebu i to 9. svibnja u zagrebačkoj Tvornici.

Laibach će po prvi puta posjetiti i Kinu, 22.3. , a tu će prigodu iskoristiti i za izložbu Laibach Kunst te Laibach seminar na Sveučilištu u Hong Kongu.  

Laibach je ovoga puta doveo u pitanje sve krute i zacementirane interpretacije i predrasude o njima, njihovoj glazbi, filozofiji i ideologiji. Laibach su pravi majstori bijega. No opet pred nama je jedan punokrvni album uradak Laibacha.

The Whistleblowers je pjesma koja otvara otvara album, a spot pogledajte OVDJE.

Omot novog albuma

S ovim albumom su napravili jedan veliki i važan korak naprijed. Grupa se nikad nije definirala politički, ali je unatoč tome analizirala politiku kroz svoj rad i na ovom albumu je politički angažirana više nego ikad prije. Spectre zvuči kao politički manifest u poetičnoj formi.

Naslovi i stihovi ne mogu biti direktniji. Uvijek kontroverzni, ovoga su puta vrlo jasno odabrali stranu u političkom spektru.  

Raritet na albumu jei ljubavna pjesma: We Are Millions And Millions Are One koja se bavi ljubavlju u današnja nemoguća vremena. Inspiracija za pjesmu im je bio roman Yevgeny Zamyatin's We (Мы).

Album završava utopijskom pjesmom Koran, pjesmom koja pokazuje mogućnost boljeg i poštenijeg svijeta. Koran (što inače znači recitacija) u nekoj se mjeri referira na seriju ustanaka, revolucija i ratova u arapskom svijetu koji su se dogodili u proteklih nekoliko godina. Više o pjesmama u prilogu maila.

SPECTRE popis pjesama

The Whistleblowers
No History
Eat Liver!
Americana
We Are Millions And Millions Are One
Eurovision
Walk With Me
Bossanova
Resistance Is Futile
Koran

Bonus pjesme:

The Parade
Love on the Beat
Just Say No
See That My Grave Is Kept Clean

Novi album preslušajte 21.ožujka u zagrebačkom klubu Jabuka. Program počinje u 23 sata. Svi s kupljenim ulaznicama za Jabuku mogu osvojiti i dvije ulaznice za koncert Laibacha 9. svibnja u zagrebačkoj Tvornici.

(Menart nije organizator koncerta, više informacija o koncertu pronađite OVDJE)

Više na informacija na:

http://www.laibach.org / https://www.facebook.com/Laibach / https://twitter.com/laibachinform

07.03.2014. 14:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh