« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ALEJANDRO

Lady Gaga glavna zvijezda rimskog Europridea

Organizatori se nadaju da bi prisutstvo poznate pjevačice trebalo pomoći borbi gay zajednice protiv homofobije

Fotografija vijesti
Više o

homofobija

,

gay brak

,

Lady Gaga

,

Europride

Planetarno popularna Lady Gaga bit će glavna zvijezda Europridea, spektakla koji će se održati u subotu u Rimu, javlja Hina.

Prisutstvo pjevačice bi, nadaju se organizatori, trebalo pomoći gay zajednici da prenese njihovu poruku Vatikanu i premijeru Silviju Berlusconiju.

Popularna zvijezda izvest će jednu svoju pjesmu i govoriti pred stotinama tisuća okupljenih sudionika, a organizatori ih očekuju oko milijun, tijekom velike povorke homoseksualaca. Lady Gaga namjerava poduprijeti zahtjeve talijanskih homoseksualaca zbog homofobnih napada na njih te se založiti za legalizaciju homoseksualnih zajednica.

"U Italiji imamo najnazadniju vladu od prošloga svjetskog rata", rekao je Paolo Patane, direktor Arcigaya, skupine homoseksualnih aktivista koja djeluje od osamdesetih. "Prvi čovjek te vlade 'druži se' s maloljetnicama, a potom kaže kako parlament nikad neće odobriti zakon koji protuslovi konceptu obitelji što ga zagovara Vatikan", rekao je Patane.

Europride će se održati u povijesnome središtu Rima, a završiti koncertom u Circu Massimu.

Europride je paneuropsko događanje u znak potpore homoseksualnoj i lezbijskoj zajednici. Od početka, 1992. u Londonu, priređuje se svake godine u drugom europskom gradu. Prošle je godine u konzervativnoj Varšavi okupila samo 15 tisuća sudionika, a 2007. u Madridu ih je bilo rekordnih 2,5 milijuna.

09.06.2011. 14:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh