« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina
SAVJETI

Kupnja rabljenog tableta

Ponuda tableta kvalitetom i cijenom je šarolika. Kupujete li rabljeni tablet više cjenovne kategorije možete uštedjeti. Kako da provjerite njegovu trenutnu ispravnost i kvalitetu?

Kakav rabljeni tablet možete kupiti
Kakav rabljeni tablet možete kupiti (Arhiva)
Više o

savjeti

,

tableti

,

rabljeni tableti

Provjerite izgled

  • Pažljivo pregledajte rabljeni tablet iz različitih kutova u potrazi za ogrebotinama i pukotinama oko spojeva. Vršite pritisak na stražnjem dijelu i na području rubova oko zaslona. Ne bi smjeli čuti nikakva škripanja i vidjeti pretjerana savijanja.
  • Ako tablet dolazi s poklopcem, izvadite poklopac da provjerite je li oštećen.

Obratite pozornost na vijke. Imaju li ogrebotine ili bilo kakvo oštećenja, znači da je tablet bio otvaran. Nije bitno je li to učinjeno u servisu ili od strane bilo koje druge osobe. To je znak popravaka.  Pitajte prodavatelja koji je razlog otvaranja tableta. Vjerojatno nećete ćuti pravu istinu, ali možete spustiti cijenu.

  • Provjerite operativnost svih fizičkih te softverskih tipki. Isto tako pogledajte sve priključke. Obratite posebnu pozornost na USB priključak nije li oštećen zbog nepažljivog umetanja i uklanjanja kabela.

Provjerite zaslon

  • Potražite očite ogrebotine opet držeći uređaj na različitim kutovima kao bi ih mogli lakše vidjeti iz određenog aspekta.
  • Provjerite mrtve piksele pomoću potpune crne i bijele pozadine. Uočite li bilo koji, odustanite od kupnje. Imajte na umu da neispravnih piksela bit će sve više i više daljnjim korištenjem tableta.
Sve savjete potražite na stranicama Preporučamo.com
Piše: Sanja Ledinek/Preporučamo.com
08.04.2017. 14:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh