« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
posebna ponuda

Kupite prijatelje na Facebooku - doslovno

Australska internetska stranica uSocial.net ponudila je ovog tjedna korisnicima Facebooka nove prijatelje uz novčanu naknadu

(Getty Images)
Više o

Facebook

,

internet oglašavanje

,

zarada od reklama

,

Twitter

,

lopovi na facebooku i twitteru

Stranica na Facebooku nudi čitavu lepezu usluga od paketa s 1000 prijatelja za 177,30 dolara do 5000 prijatelja za 654,30 dolara.

Moguće je kupiti i "pristaše" čiji broj nije ograničen za cijenu od 177,30 dolara za 1000 do 1167,30 dolara za 10.000 pristaša.

uSocial koji opisuje Facebook kao "divovsku reklamnu platformu" ukazuje na komercijalni interes kupovine prijatelja.

"Sa širokim dijapazonom prijatelja na Facebooku, imate ciljanu skupinu osoba koje možete kontaktirati kako biste reklamirali što želite", uvjerava internetska stranica.

Facebook je "iznimno djelotvorno marketinško oruđe", kaže u priopćenju čelnik uSociala Leon Hill. "Jedini problem jest što je ponekad teško skupiti zainteresirane. Tu mi interveniramo".

Tvrtka je već u neku ruku ozloglašena zbog provođenja iste stvari na servisima Digg i Twitter. U oba su ih slučaja pokretači stranica pokušali ugasiti, ali sada se vraćaju s obećanjima korisnicima Facebooka.

Zašto bi netko kupio prijatelje na Facebooku? uSocial tvrdi da svaki vaš prijatelj na tom servisu vrijedi oko 1 dolar mjesečno, što znači da ćete čak i s paketom od 1.000 prijatelja peterostruko profitirati već u prvom mjesecu. Nije, doduše, jasno kako su točno došli do broja od jednog dolara.

Uvjeti korištenja Facebooka zabranjuju upotrebu „osobnih profila za komercijalnu dobit", što bi mogao biti temelj za gašenje usluge. Glasnogovornik Brandon McCormik kaže da u Facebooku pažljivo provjeravaju ponude uSociala kako bi odlučili što će, ako išta, poduzeti u vezi toga. (Hina/metro-portal)


04.09.2009. 11:13:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh