« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
FESTIVALI

Kulturni Ulični Festival na Borongaju

Nakon što smo prepolovili festival i dobro se zabavili u Sopotu, Vrbiku i Mažurancu, KUF nastavlja svoju dostavu kulture i zaustavlja se na Borongaju

cura i dečko
cura i dečko (Arhiva)
Više o

Borongaj

,

Kulturni Ulični Festival

,

cura i dečko

Kulturan ulični festival ima cilj umjetnost i kulturu donijeti u sve kutke Zagreba, na taj način obojati svakodnevicu lokalnog stanovništva. Povezati susjedstvo kroz cirkusku umjetnost, začudnost, smijeh i zabavu koju ta umjetnost u sebi sadrži.

Nakon što smo prepolovili festival i dobro se zabavili u Sopotu, Vrbiku i Mažurancu, KUF nastavlja svoju dostavu kulture i zaustavlja se na Borongaju!

Ovaj vikend Kulturan Ulični Festival smješta se na šetnicu Vesne Parun i dovodi 4 nove predstave lokalnih uličnih umjetnika i umjetnica: Los Flacos, El Cric, Klaun Ludek, Đon Kesten, te jedan divan glazbeno zaljubljeni par vrlo zvučnog imena: Cura i Dečko.

18.09.

18:00 Emilio & Nives: Los Flacos

19:00 Loop cirkus: El Cric

20:00 BeND: CURA i DEČKO

19.09.

18:00 Antuntun: Klaun Ludek

19:00 Cirkultura: Kesten

Los Flacos:

Klaunski duo koji će vas razveseliti duhovitim trenucima i impresivnim vještinama!

Nakon 15 godina samostalnog rada pronašli su jedan drugoga. Spojila ih je strast, ljubav i cirkuska umjetnost a najsretniji su kada sve to pretoče na pozornicu i svoje osjećaje podijele sa publikom koja im uzvraća svojim osmijehom. U predstavi Los Flacos spajaju razne cirkuske vještine, ples i komediju. Na komičan način uvode publiku u svijet cirkusa, mogućeg i nemogućeg, opasnog i bezopasnog, ozbiljnog i šašavog.

Loop cirkus: EL CRIC

Protagonisti ovog performansa pokušavaju ispričati svaki svoju priču, no njihova egomanija im to ne dopušta. Kreću sa konfliktom i nadmetanjem vlastitih osobnosti i sposobnosti da vide tko je bolji, kako bi na kraju shvatili da samo zajedno mogu dati najbolje od sebe

Cirkultura: Đon Kesten circus show

Potpuno drugačiji cirkuski svijet iz mašte kroz koji vas vodi Đon Kesten - klaun, ekvilibrist, žongler, lakrdijaš...konstruktor, majstor, šeprtlja...

On je poeta te ujedno i harambaša a publika ga simpatizira zbog njegove dječačke nevine ludosti.

Svoje gledatelje impresionira vještinom manipulacije kristalnim kuglama da bi ih već u slijedećem trenutku zaprepastio žongliranjem sabljama. U svakom trenutku je sposoban postati zavodnik, šarmer, luda, vražićak te i simpatičan prijatelj.

Ovaj show je specifičan i zbog toga jer Đon Kesten izvodi vratolomije na cirkuskom rekvizitu rola bola što gledatelje ostavlja bez daha. Slažući daske i cijevi, on balansira na visini pri tom žonglirajući vatrenim bakljama. Provlači se kroz ringove i izvodi mnoge trikove te tako vješto manipulira publikom.

Artističkim točkama i interakcijom s voljenim gledateljima popraćenom bujicom smijeha, u njega vas uvlači pravi majstor ulične zabave. Izvlači svakom prolazniku osmijeh ili čuđenje na lice i svi jednostavno progledaju njegovim kestenovskim očima.

Klaun Ludek: Šašavo Šalabajzanje

Interaktivna cirkuska predstava sa ludekastom klaunerijom, mnoštvom žongliranja, elementima

pantomime, trikova, glazbe, improvizacije..

Šalabajzajući gradom, Klaun Ludek nailazi na sasvim običan kofer na neobičnom mjestu. Znatiželjno zaviruje... u klaunov svijet, iz kofera počnu izvirivati šarene «slike» uz koje svijet oko nas izgleda zabavniji, slobodniji i nasmijaniji... i...zatitraju zrakom u vrtloge igre....!

Priča je to koja govori o životu u cirkusu i životu uopće, ispričana na Ludekov osebujan način. Predstava u koju je uključena i publika, puna je smijeha, radosti i ludosti, uspona i padova, transformacije osjećaja i žongliranja, kakvoga se rijetko vidi na ulicama našega i vašega grada

 

Cura i Dečko

Cura i dečko su glazbeno-zaljubljeni par, imenima Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Uživo stvaraju elektro-bajkoviti eksperiment, prožet plesnim melodijama, sintevima i loopovima. Počeli su prije 4 godine, gitarom i glasom, a od tad konstantno transformiraju svoj zvuk u plesnu utopiu; punu ljubavi, tijela i smijeha.

16.09.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh