« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Kukuriku koalicija predala kandidacijske liste

Fotografija vijesti
Više o

Kukuriku koalicija

,

izbori 2011.

Kukuriku koalicija, predvođena čelnicima SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a, predala je kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore danas nešto prije podneva, a njezin čelnik Zoran Milanović izjavio je kako očekuje civiliziraniju izbornu kampanju od dosadašnje te da je glavni zadatak Kukuriku koalicije vratiti ljudima vjeru u politiku i institucije.

"Ključna riječ ove kampanje je povjerenje. Ljudima je ubijena vjera u politiku i institucije, tu vjeru moramo vratiti i to je naš glavni zadatak", izjavio je Milanović novinarima nakon predaje lista.

Istaknuo je da će se koalicija do zadnjeg trenutaka morati boriti za povjerenje građana.

"Ankete su orijentacija. Doduše, one mogu biti orijentacija kao šibice ili kao svjetionik. Mi vjerujemo da su naše svjetioničke prirode, ali želim još jednom naglasiti i to stalno govorimo - ne da ništa nije gotovo, nego izbori su još tjednima pred nama", kazao je Milanović.

Upitan kakvu kampanju očekuje rekao je kako kampanja realno traje već tjednima te da u preostala dva tjedna očekuje civiliziraniju kampanju od dosadašnje.

Novinare su zanimali i komentari čelnika Kukuriku koalicije na prometnu nesreću koju je pijan proteklog vikenda izazvao HNS-ovac i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i hoće li on zbog toga snositi posljedice.

Predsjednik SDP-a rekao je kako za takvo ponašanje nema razumijevanja ni opravdanja, ali odluku o tome prepušta kolegama iz HNS-a. "Ukoliko budem predsjednik Vlade takvo ponašanje ni na kojoj razini ni od koga neću tolerirati i za njega imati razumijevanja. To vrijedi za sve", bio je kategoričan Milanović.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić, kojeg inače očekuje suđenje zbog prometne nesreće u Mađarskoj, složio se s Milanovićem. "Takvo ponašanje se ne može tolerirati. Ovo je jedna nedopustiva pogreška koju si gradonačelnik jednog grada, i ne samo on, ne smije dopustiti", kaže Čačić.

Dodaje kako ovog trenutka neće tražiti da Habuš odstupi s mjesta varaždinskog gradonačenika, kao ni s izborne liste u trećoj izbornoj jedinici na kojoj se Habuš nalazi, a koja je, dodaje čelnik HNS-a, usuglašena prije deset dana odlukom Izvršnog odbora i kao takva je nepromjenjiva.

"Čovjek će odgovarati za prometni prekršaj, ali ovdje nije riječ samo o prometnom prekršaju, nego o činjenici da se u ovoj zemlji ne može javna osoba voziti pod utjecajem alkohola u automobilu. Svaka daljnja takva pogreška će biti sankcionirana i od same stranke", rekao je Čačić. Ističe kako će Habuš pak svojim biračima u idućih godinu i deset mjeseci morati dokazati da je svjestan svoje pogreške

14.11.2011. 15:24:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh