« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
WTF?

Kuba pustila u prodaju cjepivo protiv raka pluća

Pošto je Kuba poznata kao zemlja u kojoj je pušenje dio kulture, a rak pluća vodeći uzrok smrtnosti, nije ni čudo da su upravo tamošnji liječnici došli do ovog senzacionalnog otkrića

Jesu li Kubanci riješili svijet jedne napasti?
Više o

Kuba

,

rak pluća

,

lijek protiv raka

,

CimaVax EFG

Izolacija Kube od ostatka svijeta sve se više smanjuje, a vijesti putuju neobičnim putevima, kao i ova. Danas je kineska agencija Xinhua objavila kratku vijest da je na Kubi pušteno u prodaju cjepivo protiv raka pluća pod imenom CimaVax-EFG.

Ovo cjepivo predstavlja krunu dvadesetpetogodišnjih napora Centra za molekularnu imunologiju iz Havane, koji tvrdi da čak i poodmaklim stadijima bolesti mogu produžiti život bolesnicima.

Specifičnost cjepiva je činjenica da nema preventivnu funkciju, no ima sjajne rezultate u borbi protiv bjelančevina koje izazivaju nekontrolirani rast stanica. Tako se, prema tvrdnjama kubanskih stručnjaka, agresivni rak pluća u poodmakloj fazi može pretvoriti u kroničnu bolest koja se može kontrolirati.

Cjepivo je testirano na više od tisuću pacijenata na Kubi, a prema dobrom običaju Castrove vlade, bolesnicima se dijeli besplatno. Pošto je Kuba poznata kao zemlja u kojoj je pušenje dio kulture, a rak pluća vodeći uzrok smrtnosti, nije ni čudo da su upravo tamošnji liječnici došli do ovog senzacionalnog otkrića.

11.09.2011. 19:47:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh