« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
COOL

Kroz dnevničke zapisa Jima Kerra pratite Greatest hits turneju do Hrvatske

Jim Kerr stvara poseban odnos sa svojim fanovima zahvaljujući tako svakom gradu na dobrodošlici i obećavajući odličnu zabavu na turneji

Jim Kerr, majstor scenskog nastupa
Jim Kerr, majstor scenskog nastupa (SimpleMinds.com)
Više o

dnevnik

,

Simple Minds

,

Jim Kerr

,

turneja Greatest Hits

Legendarni Škoti Simple Minds uskoro dolaze u Hrvatsku u sklopu svoje Greatest Hits turneje. 4. ožujka će posjetiti zagrebački Dom sportova i podsjetiti na neke od najvećih hitova u svojoj karijeri dugoj 36 godina te pokazati zašto uživaju status kultnog pop rock benda.

Predanost i strast koje obilježavaju impresivnu karijeru vidljiva je iz dana u dan kroz dnevničke zapise frontmena Jima Kerra u kojima bilježi svoje impresije na ovoj turneji. Od emotivne zahvale fanovima koji slušaju glazbu Simple Mindsa bez kojih ona ne bi bila moguća, preko fascinacije hladnim gradovima sjevera koji su u kontrastu sa srdačnim sjevernjacima za koje nastupaju tijekom turneje, Jim Kerr priča posebnu priču o bendu na sceni i iza nje. U svojim zapisima Jim se otkriva kao osoba koja jako drži do odnosa s obožavateljima, smatrajući svaku svirku medaljom časti koja je obilježila njihovo glazbeno stvaralaštvo, a svaki dobro odrađeni koncert pravim užitkom.

Veliki uspjeh benda na ovoj turneji može se, dakako, pripisati "temi", a to su najveći hitovi uživo. Sudeći prema setlistama dostupnim na službenoj web stranici, Simple Minds ništa ne prepuštaju slučaju, a Jim bilježi da najveće hitove revitaliziraju nekim novim stvarima što čini nešto više od 2 sata svirke. Tako se na turneji uz bezvremenske hitove kao što su "Don't You (Forget About Me)", "Alive And Kicking", "Belfast Child", "Let There Be Love", "She's A River", "Glittering Prize", "Mandela Day", "Promised You A Miracle", "Waterfront", na setlisti mogu naći i novije stvari kao što su "Stagefright", "Neon Lights", "Broken Glass Park", "Blood Diamonds", "Let The Day Begin", te "Big Music", ili pak obrada Patti Smith "Dancing Barefoot" koju su izveli nedavno u Berlinu.

Jim Kerr stvara poseban odnos sa svojim fanovima zahvaljujući tako svakom gradu na dobrodošlici i obećavajući odličnu zabavu na turneji. Sudeći po krcatim dvoranama u dosadašnjim gradovima, i ovdašnjim će se fanovima Simple Minds odužiti odličnom svirkom. Trenutno je sastav na turneji u Njemačkoj, a preko Poljske, Češke, Italije i Švicarske, dolaze do Hrvatske. Prateći zapise na službenoj web stranici http://www.simpleminds.com/ možete dobiti uvid u svakodnevna zbivanja i prepoznati sjajnu atmosferu koja vas očekuje u Zagrebu 4. ožujka.

Simple Minds u Zagreb dolaze u postavi koja uključuje dva originalna člana - legendarnog vokala i frontmana Jima Kerra i gitarista Charlieja Burchilla - te bubnjara Mela Gaynora (bubnjara s najdužim stažem u bendu), klavijaturistu Andyja Gillespieja i basistu Ged Grimesa. Također, sa sobom donose i kompletnu produkciju koja ih prati na svim stepenicama turneje. Sastav ujedno radi i na novim materijalima, te je izlazak novog albuma predviđen za kraj ove godine.

Hrvatska je publika već Simple Minds upoznala kao energičan bend koji kroz višesatne nastupe ne dozvoljava ni trenutka predaha. Tako se zagrebački nastup događa prvi put nakon četiri godine kada su pred više od 6 000 ljudi nastupili u Spaladium Areni u Splitu. Koncert grupe Simple Minds u Maloj dvorani Doma sportova ujedno je i prvo veliko strano gostovanje najavljeno za 2014. godinu. Što kažu hard-core fanovi? Uključite se na forum Simple Minds i nabacite koji post, da vidimo koliko će nas biti na koncertu.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 200 kn. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta cijena će im iznositi 230 kn.

Prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop, Tratinska 22

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7

  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

  • Prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr

 

Koncert grupe Simple Minds organizira LAA.

21.02.2014. 12:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh