« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Kronologija ubojstva Ive Pukanića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/CROPIX)
Više o

Ivo Pukanić

,

ubojstvo Ive Pukanića

,

atentat na Pukanića

,

ubojstvo Pukanića

Nakon pregleda snimke načinjene amaterskom kamerom, postalo je moguće rasplesti dio zagonetke oko ubojstva vlasnika Nacionala Ive Pukanića. Naime, na snimci se jasno vidi kako gori hrpa smeća ispred Pukanićevog Lexusa, dva tijela su kraj automobila koji još uvijek nije zahvatila vatra.

Pretpostavke se nižu, no otprilike je jasno da je Pukanić krenuo prema svom automobilu parkiranom u dvorištu Palmotićeve 3. Dok su Pukanić i Franjić prilazili Lexusu, svaki sa svoje strane, odjeknula je eksplozija koja je uzrokovana ili daljinskim otvaranjem automobila ili ručno aktivirana od strane nepoznatog čovjeka sa šiltericom koji je odmah nakon eksplozije istrčao iz dvorišta.

Nakon eksplozije Pukanić i Franjić padaju, nepoznati čovjek istrčava van i nestaje, a susjedi zovu policiju i vatrogasce. Do dolaska interventnih snaga već se zapalio i Lexus, kojeg gase vatrogasci, a interventna policija ograđuje dvorište trakom i osigurava širu okolicu mjesta zločina dodatnim snagama koje pristižu u velikom broju nekoliko minuta nakon dojave.

Dolazi i Hitna pomoć koja odvozi dva grafičara, Ivicu Horvata i Vedrana Duhačeka koji su lakše ozlijeđeni. Svi čelni ljudi PU Zagrebačke stigli su na mjesto zločina već nakon manje od pola sata, a stigao je i Milan Bandić u pratnji Pavle Kalinića, gradskog šefa za izvanredne situacije.

Političari su reagirali odmah, premijer Sanader je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji najavio (ponovno) odlučnu borbu protiv kriminala, Zoran Milanović je pomirljivo najavio da se stavlja premijeru na raspolaganje i da politiku sada treba zaboraviti jer je ugrožena sigurnost svih građana, a predsjednik Stipe Mesić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i pozvao predstavnike parlamentarnih stranaka. (metro-portal)



24.10.2008. 08:12:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh