« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
ubojstvo Ive pukanića

HND zgranut

Novinari od Vlade očekuju zaštitu

Grad su blokirala vozila Hitne pomoći, Policije i Vatrogasaca
Grad su blokirala vozila Hitne pomoći, Policije i Vatrogasaca (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

HND

,

Nacional

,

Ivo Pukanić

,

Zdenko Duka

,

ubijen Ivo Pukanić

,

ubojstvo Ive Pukanića

,

ubojstvo novinara

,

napadi na novinare

,

ubojstvo Pukanića

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) večeras je priopćilo da je zgranuto zbog umorstva Ive Pukanića, novinara Nacionala i predsjednika uprave NCL grupe te marketinškog stručnjaka Nacionala Nike Franića.

HND od Vlade zahtijeva da kriminalu i ubojicama trenutačno objavi rat, a od policije i drugih službi da hitno pronađu izvršitelje i naručitelje još jednog strašnog zločina.

"To što se dogodilo je strašno, sve ukazuje na to da je kriminal u Hrvatskoj uzeo ogromnog maha. To najžešće osuđujemo i zahtijevamo da policija i Vlada krenu najoštrije obračunati s kriminalom", izjavio je predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Današnje ubojstvo novinara prvo je nakon rata 90-tih godina u Hrvatskoj, podsjećaju u HND-u.

"Apsolutno sam zgranut ovim što se dogodilo. HND je u više navrata upozoravao Vladu na porast nasilja u zemlji, a organizirao je ove godine i dva prosvjeda. Sada se, nažalost, beru ti užasni plodovi nasilja koje se valja hrvatskim ulicama, napose u Zagrebu", rekao je potpredsjednik HND-a Luko Brailo.

Novinarska udruga je u priopćenju izrazila sućut obiteljima i prijateljima poginulih te redakciji Nacionala.

U HND-u ističu da su zadnjih 13 godina hrvatski novinari u više navrata bili izloženi prijetnjama smrću i fizičkim napadima. Na Ivu Pukanića je već ranije ove godine pucano iz pištolja, a novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša su napadači pokušali ubiti, brutalno ga pretukavši. Napadači i naručitelji tih atentata su još uvijek nepoznati javnosti. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 21:48:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh