« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
TURISTIČKA PONUDA

Krk dobio pješačke staze na cijelom otoku

U sklopu projekta izrađene su karte pješačkih staza, objašnjenja i njihov opis te fotografije atraktivnih lokacija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Krk

,

turistička ponuda

,

pješačka zona

,

Dinamo Koper

Turistička zajednica otoka Krka u suradnji s turističkim zajednicama svih lokalnih samouprava na otoku realizirala je projekt "Pješačke staze otoka Krka" u sklopu kojeg su prvi puta povezane i označene pješačke staze na cijelom otoku, izvijestili su danas iz krčke Turističke zajednice.

Cilj tog projekta je proširenje i poboljšanje turističke ponude te produljenje sezone na otoku, a ukupni troškovi iznosili su 212 tisuća kuna.

U sklopu projekta izrađene su karte pješačkih staza, objašnjenja i njihov opis te fotografije atraktivnih lokacija, što će turistima uz vidikovce omogućiti upoznavanje prirode otoka Krka.

Pješačke staze podijeljene su na obalne (prate obalu otoka i namijenjene su najširem krugu šetača), lagane (presijecaju unutrašnjost otoka) i teže (uključuju strmije dijelove i namijenjene su više aktivnim šetačima-planinarima).

Dogovorena je i trasa "Krčke obilaznice" koja spaja područja sedam lokalnih samouprava na otoku i sve pješačke staze u jednu cjelinu, ukupne dužine preko 300 kilometara.

Iz Turističke zajednice očekuju kako će novouređene pješačke staze biti motiv dolazaka turista na otok ne samo u ljetnom nego i proljetnom te jesenskom dijelu sezone, kao i da će to pridonijeti osmišljavanju višednevnih novih programa boravka gostiju na otoku.(hina/metro-portal)

07.05.2010. 13:54:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh