« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OBITELJ SE ŠIRI

Kriket i sportsko penjanje novi olimpijski sportovi od 2020.?

Tri nova sporta mogu se kandidirati za uključivanje u program Olimpijskih igara 2020. godine, a takvu odluku IOC donosi sedam godina unaprijed

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Olimpijske igre

,

Međunarodni olimpijski odbor

,

kriket

,

sportsko penjanje

Kriket, utrke motornih čamaca i sportsko penjanje najnoviji su sportovi koje je službeno priznao Međunarodni olimpijski odbor (IOC), što znači da bi se i službeno mogli naći u programu nadolezećih Olimpijskih igara.

"Federacije tih sportova službeno su priznate od naše strane što sada znači da mogu sudjelovati u događajima Međunarodnog olimpijskog odbora i to im otvara mogućnost kandidature na budućim Olimpijskim igrama. Sve dok sport nije priznat to nije moguće", rekao je glasnogovornik IOC-a Mark Adams.

Tri nova sporta mogu kandidirati za uključivanje u program Olimpijskih igara 2020. godine, a takvu odluku IOC donosi sedam godina unaprijed. Posljednji sportovi koji su uključeni u program OI 2016. u Rio de Janeiru su golf i ragbi.

Odluku o uključenju novih sportova za OI 2020. godine IOC će donijeti u Buenos Airesu 2013., kada će ujedno biti izabran i domaćin Igara spomenute godine. (Totalsport)
12.02.2010. 10:01:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh