« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TRENIRA SE PUNOM PAROM

Hrvatski jedriličari još mjesec dana na pripremama

Šime Fantela i Igor Marenić otputovali su u Tursku na pripreme, nakon Turske slijedi im Grčka i nastup na Athens Euroolymp regati od 10. do 14. ožujka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

regata

,

Pavle Kostov

,

Petar Cupać

,

Ivan Kljaković Gašpić

,

Šime Fantela

,

jedriličari

,

Milan Vujasinović

,

Igor Marenić

,

luka radelić

Početak glavne sezone se približava, pred jedriličarima je još oko mjesec dana priprema, a prva regata na kojoj će se okupiti praktički svi ponajbolji hrvatski jedriličari bit će Split Olympic Sailing Week od 17. do 20. ožujka.

Šime Fantela i Igor Marenić otputovali su u Tursku na pripreme, nakon Turske slijedi im Grčka i nastup na Athens Euroolymp regati od 10. do 14. ožujka.

U mjesec dana priprema Šime i Igor brusit će formu za početak sezone u kojoj ih očekuje obrana naslova svjetskih i europskih prvaka klase 470. U Grčkoj bi im se početkom ožujka trebale pridružiti i Enia Ninčević i Romana Župan, koje su prošlih dana u Zadru trenirale s austrijskim i njemačkim posadama.

Finaši se pripremaju u domaćim vodama. Ivan Kljaković Gašpić otvara sezonu na SOSW, kao i drugi finaš, Marin Mišura. S obzirom da je Split ove godine domaćin Europskom prvenstvu klase Finn na SOSW se očekuje nešto veći broj finaša koji će doći isprobati regatno polje.

Kod Kljakovića Gašpića nema nekih posebnih novosti, uglavnom sve ide po planu, a za Marina je dobra vijest da ga leđa ne muče, podnose sve treninge u teretani i zdravstveno stanje mu je dobro. Razmišljalo se o pripremama na Visu, međutim ideja se nije uspjela realizirati.

Nakon regate Svjetskog kupa u Miamiu laseraš Tonči Stipanović trenira kući u Splitu, za koji dan pridružit će mu se sparing partner, ciparski olimpijac Pavlos Kontides, a početkom ožujka na pripreme u Split stiže jaka francuska reprezentacija predvođena Jean Baptistom Bernaezom. U Splitu su trenutačno gosti JK Labud Mađari, Rusi, pokoji Slovenac i Švicarac, u različitim klasama, s tim da prevladavaju laseraši.

U punom jeku treninga su i Tina Mihelić, Milan Vujasinović, te Luka Radelić koji se u potpunosti vraća u jedrenje nakon što je nedavno diplomirao na Pomorskom fakultetu u Splitu. Zbog završetka studija Luka je prošle godine manje jedrio, međutim, sad se može posvetiti olimpijskom ciklusu.

Posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać malo su se odmarali nakon gotovo dvomjesečne turneje na Bahamima i u SAD-u, prva slijedeća regata i za njih će biti SOSW. Posada klase Zvijezda Marin Lovrović i Siniša Mikuličić vratila se iz Brazila, oprema im stiže za 15-ak dana, taman kad se očekuje da bi hladnoća trebala malo popustiti.

Prva velika europska regata Svjetskog kupa je Trofej princeze Sophie u Španjolskoj od 27. ožujka do 2. travnja. (Totalsport)
12.02.2010. 12:59:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh