« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
WTA PARIZ

Petra Martić slijedila put Karoline Šprem

Mađarici Agnes Szavay trebalo je 70 minuta da se preko naše tenisačice rezultatom 6-2, 6-4 plasira u treće kolo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Petra Martić

,

WTA Pariz

,

Agnes Szavay

Hrvatska tenisačica, 19-godišnja Petra Martić, slijedila je put Karoline Šprem, te su obje u četvrtak ispale na jakom WTA turniru u Parizu, koji se igra u dvorani.

U srijedu je Martić pobijedila Belgijanku Wickmayer nakon tri seta, te tako upisala prvu pobjedu u karijeri protiv neke Top 20 igračice, ali je samo dan kasnije demonstrirala daleko slabiji tenis, uz mnoštvo pogrešaka.

Mađarica Agnes Szavay (34. na svijetu) je pobijedila u 2. kolu 6-2, 6-4 i tako se za sedamdeset minuta plasirala u treće kolo.

Mnogo toga joj je u ovom meču poklonila Martić, inače 82. na WTA ljestvici. U prvom je setu najbolje plasirana hrvatska tenisačica pala bez otpora, a mađarska tenisačica je imala popločan put prema prvoj dionici nakon startnog vodstva 4-0.

U drugom je setu također Szavay krenula s breakom prednosti, ali je Martić izgubljeno nadoknadila kada je dobila četiri poena u nizu, kod 3-2 za Szavay.

Kod 4-4 je Martić imala nekoliko gem lopti na svoj servis, ali je nastavila ispoljavati nervozu, te je dvostrukom servis pogreškom poklonila suparnici novi break. I tada se mogla Martić vratiti u meč, ali je u narednom gemu propustila 15-40 i pariška priča je u tom momentu za nju bila završena.

Szavay je u meču iskoristila četiri od osam break šansi, a Martić tek jednu od četiri. (Totalsport)

11.02.2010. 19:13:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh