« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 16 dana
SAVJETI

Krenite s pozitivnim promjenama - sada!

Vrijeme je da stvorite pozitivne promjene u vašem životu jednom zauvijek i prestanete gledati druge kako uspijevaju, dok se vi osjećate sve gore...

Promijenite ono što trebate
Promijenite ono što trebate (Pexels)
Više o

savjeti

,

život

,

pozitivne promjene

Dosta vam je svega? Svi oko vas napreduju, uživaju u životu dok vi kradete bogu dane na nekom glupom poslu, nezadovoljni i nesretni?

E pa, u tom je slučaju pravo vrijeme da stvorite pozitivne promjene u vašem životu jednom zauvijek. Započnite s pitanjem: Što volite raditi?", kaže Chris Dessi, autor i stručnjak za brendiranje za Inc. te navodi četiri pozitivne promjene koje će vama pomoći da se bolje osjećate.

Budite svjesni onoga što čitate - ako čitate o pogreškama i skandalima slavnih, od toga neće biti ništa dobro. Kad ste pročitali nešto o tuđoj nesreći i osjećali se sjajno zbog toga? Točno. Stoga hranite svoj um konstruktivnim sadržajem. Ne morate ostati bez zabave, fikcija je u redu. Ali razmislite o tome što biste mogli čitati umjesto da čitate o različitim skandalima.

Budite svjesni onoga što govorite - mali ljudi tračaju i šire negativnost. Ako to čujete, nemojte se pridružiti. Počnite rečenice s "znate li što volim?" Prisilit ćete se da govorite o svim dobrim stvarima u vašem životu. Lako je započeti riječima "znate li što mrzim?" Teško je biti pozitivan. Povećajte svoju svijest o onome što govorite i popravite.

Postanite svjesni svojih misli - meditacija može pomoći u tome. Imate kontrolu nad svojim mislima, a ne obrnuto. Vidjeti ih što jesu - samo misli. Sada ih promijenite. Ponekad kad to postane teško izgovaram naglas pozitivne stvari. U početku je možda čudno, ali kad ste na negativnom mjestu, jednostavno izgovaranje riječi "da" može vam pomoći da preusmjerite misli na pozitivnu stvar. Izgovarajte pozitivne misli.

Razmislite o svojim snovima i maštarijama - kako izgledaju, mirišu, što osjećate? Ako znate o čemu maštate, to vam može pomoći da pronađete ono što vas zanima. Na primjer, kad zatvorite oči - možete razmišljati samo o satu joge, postati instruktor joge i otvoriti vlastiti joga studio. Kad definirate svoju strast, stvorit ćete svrhu. Ako pronađete svrhu, onda će sve ostalo doći na svoje mjesto.

Zvuči komplicirano, ali kad malo dublje uđete u proces, shvatit ćete da je zapravo izuzetno jednostavno i učinkovito...

21.11.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh