« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
'ZAGREB, ZAGREB'

Kraljevi ulice 20. album posvetili Zagrebu

Osim najavnog singla 'Kaj je život bez pajdaša', na albumu se nalaze i ostali svevremenski hitovi, a kao poseban dodatak izdanju snimljen je dokumentarni film 'Pjesma za novčić'

Kraljevi ulice
Kraljevi ulice (Kraljevi ulice)
Više o

Kraljevi ulice

,

Menart

,

novi album

,

Kaj je život bez pajdaša

,

Pajo i Hadž

Nakon 23 godine postojanja legende zagrebačkih ulica - Kraljevi ulice, snimili su 20. jubilarni uradak posvećen Zagrebu pa su ga tako nazvali - 'Zagreb, Zagreb'. Album najavljuje singl 'Kaj je život bez pajdaša', a osim te na albumu se nalaze i druge svevremenske pjesme koje se rado pjevaju u raznim prigodama.

Pretapaju se tu, jedna iz druge, dobro poznate melodije poput 'Ak sem ti srčeko ranil', 'Oko jedne hiže navek tiči lete', Serbus Zagreb', 'Gde si sad moj prijatel', 'Vu plavem trnacu' i mnoge druge koje će slušatelja osvojiti nostalgičnim tonom, "starinskim" ugođajem i nestvarnim, bezvremenskim sentimentom. Naslovnicu za omot i crteže u pripadajućoj knjižici - ilustriranoj pjesmarici s tekstovima i akordima napravio je poznati zagrebački karikaturist Oto Reisinger. „Album je tematski okrenut, gle čuda, gradu Zagrebu i diči se s naslovom  'Zagreb, Zagreb'. Sigurni smo da će razveseliti mnoge" - najavljuju Pajo i Hadž.

Uskoro dijelimo novi album!

Kao poseban dodatak na albumu nalazi se dokumentarni film o najpoznatijim hrvatskim uličnim sviračima 'Pjesma za novčić'. U 21-minutnom filmu prikazani su 'lik i djelo' Kraljeva ulice koji su u proteklih 23 godina stvaralaštva utkali na tisuće glazbenih nastupa, ali i čitav niz uspješnih projekata koji su postali neki od najprepoznatljivijih kulturnih i turističkih manifestacija u Zagrebu.  

Također se može i čuti što o Kraljevima ulice govore istaknute osobe iz javnog života Vlado Štefančić, Sandra Bagarić, Aco Kostadinov i Zagrepčani. Autorica dokumentarnog filma studentica je postdiplomskog studija televizijske produkcije na Birmingham City University u Birminghamu (UK), Valentina Klasić.

Album je sniman u studiju "Šišmiš" u Gorici, a uz standardnu postavu Kraljeva ulice na albumu gostuju i neki od najboljih glazbenika koji trenutno djeluju u Zagrebu, u različitim bendovima: Emil Gabrić-Paganini bend, Tomica Modrić-Garcia, Branko Ovčarić-orkestar HRT-a, Igor Barić-Lado, Darko Berović-Purgeri, Dragan Dević-Trenk, Krešo Oremuš- Small house brown te Ženski vokalni zbor "EZERKI".

Popis pjesama na albumu 'Zagreb, Zagreb':

Pjesma Zagrebu
Golubovi
Manda
Zagreb moj grad
Ak sem ti srčeko ranil
Oko jedne hiže navek tiči lete
Vu plavem trnacu
Gde si sad moj prijatel
Kaj je život bez pajdaša
Polka bez kapelnika
Serbus Zagreb

Mix:

Kam da se pojde - kuma Dora - Nejdeme dime
Poštar štef
Zagreb moj grad - spora -
Angeluš
Fala

Poseban dodatak: dokumentarni film 'Pjesma za novčić'

15.12.2010. 09:06:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh