« Svijet
objavljeno prije 13 godina
SKANDALI U ŠVEDSKOJ KRALJEVSKOJ OBITELJI

Kralj Gustaf opovrgava veze s kriminalom

Švedsku kraljevsku obitelj tresu skandali jedan za drugim. Posljednji je vezan uz samog kralja te određene gole ljepotice.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Švedska

,

striptiz-bar

,

organizirani kriminal

,

Carl Gustaf XVI.

,

švedski kralj Gustaf

,

kralj Gustaf organizirani kriminal

Teške optužbe švedskih medija da ima veze s organiziranim kriminalom i striptiz klubovima švedski kralj Carl Gustaf XVI. u ponedjeljak je odlučno demantirao.

"Ne, nije moguće da postoje", odgovorio je poglavar švedske države na pitanje postoje li fotografije za koje je nedavno bivši srpski mafijaš nastanjen u Stockholmu Mile Marković rekao da ih posjeduje i na kojima je kralj snimljen ispred dviju razodjevenih žena. Marković je nedavno izjavio da su kraljevi pouzdanici pokušali otkupiti te fotografije.

Carl Gustaf XVI. koji je na vlast došao 1973., a pratio ga je glas playboyja i ljubitelja športskih automobila. Nedavno je odbio mogućnost abdicirati u korist kćeri Victorije, iako većina Šveđana po anketama to priželjkuje.

"Teško je komentirati nešto što nismo vidjeli ni mi ni itko drugi", istaknuo je Carl Gustaf u nesvakidašnjem i dugom razgovoru za švedsku novinsku agenciju TT.

Demanti švedskog suverena koji je na prijestolju već 37 godina, dolazi nakon dugog niza razočaranja kraljevskom obitelji, od otkrića o nacističkoj prošlosti kraljice Silvie do naglog prekida zaruka princeze Madeleine, prenosi Hina.

No zadnjih mjeseci u središtu skandala je sam kralj i njegov glas nepopravljiva 'ženskara', navodne veze s ljubavnicama i posjeti striptiz barovima.

U razgovoru u kojemu ga je novinar oslovljavao s "vi" - što je znak poštovanja rijedak u švedskim medijima - i nazivao ga "kraljem", Carl Gustaf je priznao da je nanio štetu švedskoj monarhiji. "Jasno je da to šteti mome ugledu, ugledu monarhije i Švedske. Iskreno mi je žao zbog toga. No nastojat ću to ispraviti i zato ću ulagati dvostruko više napora", rekao je.

31.05.2011. 09:47:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh