Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2011. 09:47:36
SKANDALI U ŠVEDSKOJ KRALJEVSKOJ OBITELJI

Kralj Gustaf opovrgava veze s kriminalom

Švedsku kraljevsku obitelj tresu skandali jedan za drugim. Posljednji je vezan uz samog kralja te određene gole ljepotice.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Teške optužbe švedskih medija da ima veze s organiziranim kriminalom i striptiz klubovima švedski kralj Carl Gustaf XVI. u ponedjeljak je odlučno demantirao.

"Ne, nije moguće da postoje", odgovorio je poglavar švedske države na pitanje postoje li fotografije za koje je nedavno bivši srpski mafijaš nastanjen u Stockholmu Mile Marković rekao da ih posjeduje i na kojima je kralj snimljen ispred dviju razodjevenih žena. Marković je nedavno izjavio da su kraljevi pouzdanici pokušali otkupiti te fotografije.

Carl Gustaf XVI. koji je na vlast došao 1973., a pratio ga je glas playboyja i ljubitelja športskih automobila. Nedavno je odbio mogućnost abdicirati u korist kćeri Victorije, iako većina Šveđana po anketama to priželjkuje.

"Teško je komentirati nešto što nismo vidjeli ni mi ni itko drugi", istaknuo je Carl Gustaf u nesvakidašnjem i dugom razgovoru za švedsku novinsku agenciju TT.

Demanti švedskog suverena koji je na prijestolju već 37 godina, dolazi nakon dugog niza razočaranja kraljevskom obitelji, od otkrića o nacističkoj prošlosti kraljice Silvie do naglog prekida zaruka princeze Madeleine, prenosi Hina.

No zadnjih mjeseci u središtu skandala je sam kralj i njegov glas nepopravljiva 'ženskara', navodne veze s ljubavnicama i posjeti striptiz barovima.

U razgovoru u kojemu ga je novinar oslovljavao s "vi" - što je znak poštovanja rijedak u švedskim medijima - i nazivao ga "kraljem", Carl Gustaf je priznao da je nanio štetu švedskoj monarhiji. "Jasno je da to šteti mome ugledu, ugledu monarhije i Švedske. Iskreno mi je žao zbog toga. No nastojat ću to ispraviti i zato ću ulagati dvostruko više napora", rekao je.

31.05.2011. 09:47:36
http://metro-portal.hr/kralj-gustaf-opovrgava-slikanje-s-golim-ljepoticama/59495/