« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NUŽNA GESTA

Kouchner traži od Izraela da produži moratorij na gradnju naselja

Svijet ne bi razumio da Izrael u nedjelju ne pristane na produljenje moratorija na gradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali

Zapadna obala
Zapadna obala (Wikipedia)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

izgradnja naselja

,

prosvjed br

"Vidjet ćemo u nedjelju navečer, ali mi se doista čini nužnim reći izraelskim čelnicima da svijet ne bi razumio da se ne učini gesta prema onima koji pružaju ruku i koji su najbolji pristaše mira", rekao je šef francuske diplomacije Bernard Kouchner smjerajući na predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa s kojim se sastao u srijedu navečer na rubu Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Djelomični prekid gradnje na koji je Izrael pristao u novim naseljima na Zapadnoj obali u načelu istječe u nedjelju navečer i Abas je zaprijetio da će napustiti pregovore ako se on ne produlji.

Kouchner je rekao kako se nada da će Izrael pristati na "produljenje moratorija, to jest da više neće biti naseljavanja i odluke o gradnji kuća dok traju pregovori".

"Nitko neće razumjeti ako se to ne učini", istaknuo je. Abas i Netanyahu "svakako moraju pronaći rješenje i to će se rješenje, nadam se, očitovati u nedjelju navečer", dodao je Kouchner. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 23:48:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh